Μια παραδοσιακή και νόστιμη πίτα με χόρτα

Υλικά:

Καλαμποκάλευρο
Χλιαρό νερό
Αλεύρι (1/3 της ποσότητας του καλαμποκάλευρου)
Αλάτι
Διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, κρεμμύδι, άνηθος, μαϊντανός, τσουκνίδα, πράσα κ.λπ.)
Φέτα
Ελαιόλαδο ή/και βούτυρο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο με χλιαρό νερό και αλεύρι σε αναλογία 1:3.
Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας μέτριος χυλός(όχι πολύ πυκνός).

Πλύνετε καλά τα χόρτα και ψιλοκόψτε τα. Αλατίστε τα και στίψτε τα για να φύγουν τα υγρά.

Λαδωνω το ταψι και ριχνω επανω καλαμποκάλευρο ελαφρά με το χέρι μου.
Ρίξτε τον χυλό καλαμποκάλευρου στο ταψί και απλώστε τον ομοιόμορφα.
Απλώστε τα χόρτα πάνω από τον χυλό.
Ρίξτε από πάνω φέτα.
Καλύψτε με μια γενναία ποσότητα καλαμποκάλευρου.
Ραντίστε με νερό και λάδι (ή βούτυρο ή ένα μείγμα των δύο).

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήστε την πίτα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν καλά τα χόρτα.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο.

Η Συνταγή είναι της Καρδιτιώτισας Maria Polizou

Προηγούμενο άρθροΜελαχρινή Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες με κοτόπουλο!😉 Φτιάξτε αυτή τη λαχταριστή συνταγή! Εθιστική