Μια μοναδική συνταγή για πίτα χωρίς πλάστη, μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η τεχνική αυτή κάνει τα φύλλα τόσο λεπτά που κανείς δεν θα πιστεύει ότι είναι δέκα και όχι ένα. Είναι μια συνταγή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη κάθε φορά!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πίτα χωρίς πλάστη

Έτοιμη, χρυσαφένια πίτα χωρίς πλαστεί σε ένα ταψί, φρεσκοψημένη.

Μάθε πώς να φτιάξεις την αυθεντική πίτα χωρίς πλάστη με 10 φύλλα που γίνονται απίστευτα λεπτά και τραγανά, χωρίς κόπο.

Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 2 hours 10 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε την πίτα μας, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. Αλάτι
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Νερό (όσο πάρει, περίπου 1½-2 κούπες)

Για τη γέμιση και το άλειμμα:

  • 200 γρ. Τυρί φέτα
  • 100-125 γρ. Ελαιόλαδο

Instructions

Π΄άμε να δούμε πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη πίτα χωρίς πλαστεί βήμα προς βήμα.

1. Ξεκινάω φτιάχνοντας τη ζύμη. σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. προσθέτω σιγά σιγά το νερό, ζυμώνοντας με το χέρι, μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου. την αφήνω να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.

2. Έπειτα, χωρίζω τη ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια. βάζω τα μπαλάκια σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και τα αφήνω να ποτίσουν καλά.

3. Αρχίζω να ανοίγω το κάθε μπαλάκι με τα χέρια μου πάνω στον πάγκο της κουζίνας, χωρίς πλαστεί, μέχρι να γίνει ένα πολύ λεπτό φύλλο. τοποθετώ το φύλλο στο ταψί.

4. Παίρνω ένα-ένα τα φύλλα και τα στρώνω στο ταψί. κάθε φορά που βάζω ένα φύλλο, ρίχνω πάνω του τυρί μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

5. Όταν τελειώσω με τα φύλλα, πιάνω τις γωνίες της πίτας, τις φέρνω στη μέση και τις διπλώνω. μετά, πιάνω όλη την πίτα και την κάνω "τούμπα", δηλαδή την αναποδογυρίζω μέσα στο ταψί.

6. Με τα δάχτυλά μου πιέζω ελαφρά την επιφάνεια μέχρι να απλωθεί και να καλύψει όλο το ταψί. ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 190°C, για περίπου 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.Έτοιμη, χρυσαφένια πίτα χωρίς πλαστεί σε ένα ταψί, φρεσκοψημένη.

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Παπανικολάου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Πίτα

  • Το άνοιγμα του φύλλου: Μην ανησυχείς αν τα φύλλα σου δεν βγαίνουν τέλεια στρογγυλά. Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι πολύ λεπτά, ώστε η πίτα να γίνει τραγανή.
  • Το γύρισμα της πίτας: Το αναποδογύρισμα της πίτας είναι το μυστικό για να αποκτήσει μια τέλεια, τραγανή επιφάνεια.
  • Το αλεύρι: Χρησιμοποίησε ένα καλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  για να πετύχεις την καλύτερη υφή.