Παγωτό παρφέ καραμέλα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά ψυγείου! Είναι τόσο κρεμώδες, με αυτή τη λαχταριστή γεύση καραμέλας, και το καλύτερο; Γίνεται πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή! Είναι ό,τι πρέπει για ένα κέρασμα ή για να δροσιστούμε τις ζεστές μέρες.

Παγωτό Παρφέ Καραμέλα

Ένα μπολ με παγωτό παρφέ καραμέλα, γαρνιρισμένο με σος καραμέλας και ίσως λίγα κομμάτια σοκολάτας, έτοιμο για σερβίρισμα.
Γίνεται πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή! Είναι ό,τι πρέπει για ένα κέρασμα ή για να δροσιστούμε τις ζεστές μέρες.
Prep Time 10 minutes
Additional Time 4 hours
Total Time 4 hours 10 minutes

Ingredients

  • Θα χρειαστούμε
  • 600 ml κρέμα γάλακτος (με πλήρη λιπαρά)
  • 250 γραμμάρια μασκαρπόνε (ή ένα κουτί γάλα εβαπορέ)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλας (Dulce de Leche)
  • 1 βανίλια (σε σκόνη ή υγρή)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Instructions

┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάω το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μέλι για περίπου 4 λεπτά. Προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνει σφιχτή σαντιγί, απλά να αφρατέψει και να πήξει ελαφρά.
  2. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μείγμα του μασκαρπόνε και της καραμέλας μέσα στο μπολ με την κρέμα γάλακτος.
    Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά για άλλα 4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
  3. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ ή ένα δοχείο που κλείνει καλά με καπάκι.
    Το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, για να παγώσει και να σφίξει καλά.
  4. Πριν σερβίρω, το βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω στον πάγκο για περίπου 5 λεπτά, για να μαλακώσει λίγο και να σερβίρεται πιο εύκολα.
  5. Έτοιμο το παγωτό παρφέ καραμέλα! Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με λίγη σος καραμέλας από πάνω.

Notes

H Συνταγή είναι της κας Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

 

  • Αντί για μασκαρπόνε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί γάλα εβαπορέ που το έχετε χτυπήσει καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει (αφού το έχετε βάλει για λίγο στην κατάψυξη).
  • Για πιο έντονη γεύση καραμέλας, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα κομματάκια καραμέλας ή σπασμένα μπισκότα καραμέλας στο τέλος.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς πριν το σερβίρετε.