Παγωτό παρφέ καραμέλα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά ψυγείου! Είναι τόσο κρεμώδες, με αυτή τη λαχταριστή γεύση καραμέλας, και το καλύτερο; Γίνεται πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή! Είναι ό,τι πρέπει για ένα κέρασμα ή για να δροσιστούμε τις ζεστές μέρες.
Παγωτό Παρφέ Καραμέλα

Γίνεται πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή! Είναι ό,τι πρέπει για ένα κέρασμα ή για να δροσιστούμε τις ζεστές μέρες.
Prep Time
10 minutes
Additional Time
4 hours
Total Time
4 hours 10 minutes
Ingredients
- Θα χρειαστούμε
- 600 ml κρέμα γάλακτος (με πλήρη λιπαρά)
- 250 γραμμάρια μασκαρπόνε (ή ένα κουτί γάλα εβαπορέ)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλας (Dulce de Leche)
- 1 βανίλια (σε σκόνη ή υγρή)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε ένα μπολ, χτυπάω το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μέλι για περίπου 4 λεπτά. Προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνει σφιχτή σαντιγί, απλά να αφρατέψει και να πήξει ελαφρά. - Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μείγμα του μασκαρπόνε και της καραμέλας μέσα στο μπολ με την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά για άλλα 4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα. - Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ ή ένα δοχείο που κλείνει καλά με καπάκι.
Το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, για να παγώσει και να σφίξει καλά. - Πριν σερβίρω, το βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω στον πάγκο για περίπου 5 λεπτά, για να μαλακώσει λίγο και να σερβίρεται πιο εύκολα.
- Έτοιμο το παγωτό παρφέ καραμέλα! Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με λίγη σος καραμέλας από πάνω.
Notes
H Συνταγή είναι της κας Georgia Chatzimanoli-Grimwood
- Αντί για μασκαρπόνε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί γάλα εβαπορέ που το έχετε χτυπήσει καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει (αφού το έχετε βάλει για λίγο στην κατάψυξη).
- Για πιο έντονη γεύση καραμέλας, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα κομματάκια καραμέλας ή σπασμένα μπισκότα καραμέλας στο τέλος.
- Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς πριν το σερβίρετε.