Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για παντζαροσαλάτα που είναι ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα συνοδευτικά για το τραπέζι μας. Η γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση της ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε κρέας, πουλερικά, τυριά και άλλα λαχανικά. Τα παντζάρια είναι μια υπερτροφή που βοηθά στην υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του πεπτικού συστήματος.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Παντζαροσαλάτα
Η γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση του ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε κρέας, πουλερικά, τυριά και άλλα λαχανικά.
Επιπλέον, τα παντζάρια είναι μια ισχυρή δύναμη που βοηθά στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, του εγκεφάλου, του αίματος, των πεπτικών οργάνων μας και ανακουφίζει από τις φλεγμονές.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη σαλάτα, θα χρειαστούμε:
- 2 μεγάλα παντζάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι φρούτων (αν δεν εχετε βάλτε απλό)
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη παντζαροσαλάτα.
1. Πρώτα, πλένω καλά τα παντζάρια και κόβω τα κοτσάνια και την ουρά.
2. Τα τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα γεμίζω με νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει περίπου δύο δάχτυλα. τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 30 με 50 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. ελέγχω αν είναι έτοιμα τρυπώντας τα με ένα μαχαίρι.
3. Αφήνω τα παντζάρια να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά, αφού τα βγάλω από το νερό.
4. Ενώ κρυώνουν τα παντζάρια, ετοιμάζω τη σάλτσα ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Όταν τα παντζάρια κρυώσουν αρκετά για να μπορώ να τα πιάσω, τα ξεφλουδίζω με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. στη συνέχεια τα κόβω σε φέτες, τέταρτα ή κυβάκια, ό,τι με βολεύει περισσότερο.
6. Ρίχνω τη σάλτσα σκόρδου πάνω από τα παντζάρια 
Χρήσιμα Tips για την Παντζαροσαλάτα
- Μαγείρεμα: Είναι σημαντικό να μαγειρέψεις τα παντζάρια ολόκληρα, χωρίς να τα κόψεις, ώστε να διατηρήσουν τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά.
- Θερμοκρασία: Αν και μπορείς να την βάλεις στο ψυγείο, η σαλάτα αυτή είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν σερβίρεται ζεστή.
- Αποθήκευση: Η παντζαροσαλάτα διατηρείται στο ψυγείο για περισσότερο από μία εβδομάδα, οπότε μπορείς να την ετοιμάσεις και από πριν.








