Τα παξιμάδια γλυκάνισου αποτελούν ένα παραδοσιακό ελληνικό κράκερ, γνωστό για την τραγανή υφή του, το αρωματικό γλυκάνισο και τη μοναδική γεύση του. Φτιαγμένα με απλά υλικά όπως αλεύρι, καλαμποκέλαιο, ζάχαρη, και σπόρους γλυκάνισου, τα παξιμάδια γλυκάνισου ψήνονται δύο φορές, χαρίζοντάς τους την ιδιαίτερη υφή τους.

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη ή μισό όταν δεν τα θες τόσο γλυκά
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι φρέσκο σουρωμένο
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γλυκάνισο κοπανισμένο
1 1/5 kg φαρίνα (όσο παίρνει)
λίγη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα χίου
σουσάμι μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε λίγο λάδι τον χυμό και μετά τα μυρωδικά
Μετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει
Πλάθουμε μικρές φραντζολίτσες ρίχνοντας σουσάμι σταυροκούκι και χαρακώνομαι ελαφρά
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα αφού τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε φετούλες
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν παξιμάδια

H συνταγή είναι της Kali Imera

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα υπέροχη σαν μπουγάτσα
Επόμενο άρθροΥγιεινοί και νόστιμοι πατατοκεφτέδες φούρνου με 4 υλικά