Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για πατάτες με μπέικον στο φούρνο, ένα πιάτο που είναι τόσο εύκολο όσο και νόστιμο. Είναι η ιδανική επιλογή για τις μέρες που θέλεις κάτι γρήγορο και χορταστικό, αλλά παράλληλα κρεμώδες και πλούσιο σε γεύση. Η αλήθεια είναι ότι με αυτό το φαγητό θα κερδίσεις σίγουρα τις εντυπώσεις, χωρίς καθόλου κόπο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πατάτες με μπέικον στο φούρνο
Μάθε πώς να φτιάχνεις τις πιο λαχταριστές πατάτες με μπέικον στο φούρνο, με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση. Μια εύκολη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σου!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το απίθανο φαγητό, θα χρειαστούμε:
- 1,2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες
- 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κασέρι (ή άλλο σκληρό τυρί), τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
- 150 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia-Κατίκι Δομοκού-Τσαλαφούτι)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις τις πιο λαχταριστές πατάτες με μπέικον στο φούρνο.
1. Πρώτα, κόβω τις καθαρισμένες πατάτες σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου μισού εκατοστού. τις αλατοπιπερώνω καλά και τις ανακατεύω με τα χέρια μου για να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
2. Στη συνέχεια, στον πάτο μιας πήλινης γάστρας ή ενός πυρέξ , στρώνω τη μισή ποσότητα από τις πατάτες, φροντίζοντας να τις καλύψω ελαφρά. πάνω στις πατάτες βάζω το μπέικον και μετά το μισό τυρί κρέμα, το οποίο το "σκορπαω" με το χέρι μου και το απλώνω ομοιόμορφα.
3. Έπειτα, καλύπτω με τις υπόλοιπες πατάτες και από πάνω απλώνω το υπόλοιπο τυρί κρέμα.
4. Τέλος, περιχύνω το φαγητό με την κρέμα γάλακτος, καλύπτω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το βάζω στον φούρνο.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στη λειτουργία χωρίς αέρα, στο πιο χαμηλό ράφι, για περίπου 1 ώρα.
6. Μετά τη μία ώρα, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο. πασπαλίζω με το τριμμένο κασέρι και το ξαναβάζω στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Χρήσιμα Tips για τις Πατάτες με Μπέικον
- Το τυρί κρέμα: Η χρήση του τυριού κρέμας είναι το μυστικό για να αποκτήσουν οι πατάτες μια απίστευτα κρεμώδη υφή, η οποία τις κάνει να λιώνουν στο στόμα.
- Το ψήσιμο: Το ψήσιμο στο χαμηλό ράφι βοηθά τις πατάτες να ψηθούν σωστά και να μαλακώσουν, ενώ το ψήσιμο με αλουμινόχαρτο τις κρατάει ζουμερές.
- Το μπέικον: Μην παραλείψεις το μπέικον, γιατί δίνει μια υπέροχη, αλμυρή και καπνιστή γεύση που ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες.










