Συστατικά

1 κιλό κίτρινες πατάτες περίπου 4 μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό σέσκουλα κομμένα, καθαρισμένα, τα πλευρά χωρισμένα από το φυλλώδες μέρος, κομμένα σε κομμάτια


4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χωρισμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο φρέσκο, χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού από 1⁄2 λεμόνι και ελαιόλαδο προαιρετικά,
για γαρνίρισμα,
1⁄2 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να περιχυθεί από πάνω

Οδηγίες

1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση.
2. Προσθέστε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και το αλάτι.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακες και να τρυπιουνται εύκολα
με ένα μαχαίρι.
4. Όσο σιγοβράζουν οι πατάτες, καθαρίζουμε σωστά και κόβουμε το σέσκουλο σε λωρίδες.
(ανατρέξτε στις λεπτομέρειες στην ανάρτηση).
5. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια απο τα σεσκουλα.
6. Βράζετε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνουν. Ο συνολικός χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα φύλλα και βράστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι.

Σοτάρισμα:
1. Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μαντεμένιο τηγάνι.
2. Προσθέστε το χοντροκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν χρησιμοποιείτε).
3. Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να τσιγαρίζετε και αρχίσει να χρυσίζει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέτουμε τα βρασμένα χόρτα και τις πατάτες.
4. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση.
5. Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ανακατεύετε συχνά.
6. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και περιχύστε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
7. Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις
Αλατίστε σωστά το νερό σας.
Προσθέστε πρώτα το λάδι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν χρησιμοποιείτε) στο τηγάνι και μετά ανάψτε τη φωτιά.
Αυτό επιτρέπει στο σκόρδο να μαγειρεύεται αργά, εμποδίζοντάς το να καεί.
Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τις πατάτες σας σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό καθώς θέλουμε εξωτερικά να είναι μαλακές.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού μόλις το τηγάνι σβήσει από τη φωτιά για να διατηρήσει τη λαμπερή του γεύση.

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες ψητές με ντρέσινγκ μουστάρδας και τυρί
Επόμενο άρθροΡεβανί…αφρός , πολύ εύγευστο – Υπέροχο, λαχταριστό και απολαυστικο..