Το Ρεβανί Πορτοκαλιού είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που αγαπάμε όλοι, ειδικά όταν είναι καλά σιροπιασμένο και μοσχοβολάει φρεσκάδα από το πορτοκάλι. Αυτή η συνταγή θα σας δώσει ένα αφράτο και ζουμερό ρεβανί, ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ σας ή να το προσφέρετε σε φίλους.
Τα προϊόντα για το ραβανί είναι:
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σημιγδάλι
1,5 κούπα αλεύρι
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση, απαραιτήτως τριμμένη
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
μισό λεμόνι
Προετοιμασία:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Περιχύστε αυτά τα ξηρά υλικά με τα αυγά και τη ζάχαρη που έχουν ήδη χτυπηθει.
Τα ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε την τριμμένη φλούδα.
Τώρα πρέπει να μεταφέρετε αυτό το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει.
Το ψητό ψήνεται στους 170 βαθμούς για μισή ώρα ή 40 λεπτά – ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.
Το σιρόπι παρασκευάζεται προσθέτοντας ζάχαρη και μισό λεμόνι στο νερό.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και αφαιρούμε λίγο αφού βράσει το υγρό.
Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό ή πολύ πηχτό.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με το σιρόπι το ραβανί.
Για το σκοπό αυτό όμως το σιρόπι πρέπει να έχει κρυώσει, αλλά όχι τελείως. Το κέικ πρέπει να είναι ζεστό.
Το τελειωμένο Ραβανι Πορτοκάλι μπορεί να διακοσμηθεί με τρίμματα καρύδας ή κάτι άλλο.
Tips για το Τέλειο Ρεβανί Πορτοκαλιού
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρεβανί Πορτοκαλιού σας ακόμα πιο νόστιμο και αφράτο. Φροντίστε να χτυπήσετε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αυτό είναι το μυστικό για την αφράτη υφή. Όταν ενσωματώνετε τα ξηρά υλικά, κάντε το απαλά για να μη χάσετε τον όγκο. Το ξύσμα πορτοκαλιού να είναι από ακέρωτο πορτοκάλι και να μην φτάνει στο λευκό μέρος της φλούδας, γιατί αυτό πικρίζει. Τέλος, η θερμοκρασία του ρεβανί και του σιροπιού είναι κρίσιμη: το ρεβανί ζεστό και το σιρόπι χλιαρό για να απορροφηθεί τέλεια και να γίνει ζουμερό.
Καλή Επιτυχία










