Είναι ένα φαγητό που το αγαπώ πολύ, όχι μονο το χειμωνα. Ζεστή, χυλωμένη, με όλη τη γεύση της γης… και είναι και τόσο θρεπτική! Εγώ την φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται από την κατσαρόλα.
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 πατάτα
2-3 καρότα
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
νερό
1 κουτ.γλ σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απο το προηγούμενο βράδυ βάζω τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό και την μαγειρική σόδα για να φουσκώσουν.Την επόμενη τα ξεπλένω πολύ καλά και γεμίζω την μεγάλη μου κατσαρόλα με νερό που να καλύπτει τα ρεβίθια και 3 δάχτυλα επιπλέον.Προσθέτω τα καρότα σε ροδέλες, την πατάτα ολόκληρη και το μισό κρεμμύδι περασμένο απο τον τρίφτη.Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτω πάντα ζεστό.Όταν μαλακώσει η πατάτα μου την περνάω απο το μπλέντερ και την ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα.Το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι, το τσιγαρίζω στο τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο και το ρίχνω στην κατσαρόλα μου. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και βράζω το φαγητό μου μέχρι να χυλώσει..
- Για να γίνει ακόμα πιο χυλωμένη, μπορείτε να βγάλετε μια μικρή ποσότητα από τα ρεβίθια όταν μαλακώσουν, να τα λιώσετε κι αυτά μαζί με την πατάτα και να τα ξαναρίξετε στην κατσαρόλα.
- Κάποιοι προσθέτουν λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι στο τέλος, λίγο πριν το σερβίρισμα, για έξτρα γεύση. Εγώ το προτιμώ έτσι, αλλά είναι θέμα γούστου.
- Μπορείτε να σερβίρετε τη ρεβιθόσουπα με φρέσκο ψωμί και λίγη ρίγανη από πάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…