Το ρετσέλι γλυκό σύκο είναι ένα κλασικό γλυκό που φέρνει στο μυαλό τις γεύσεις του καλοκαιριού. Η παρασκευή του είναι απλή, αρκεί να προσέξετε μερικές λεπτομέρειες για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Με τη ζάχαρη και τα κανελογαρίφαλα, γίνεται ένα μοναδικό γλυκό του κουταλιού που θα σας εντυπωσιάσει.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ρετσέλι γλυκό σύκο

Ρετσέλι γλυκό σύκο

To ρετσέλι γλυκό σύκο, ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού. Αυτή τη φορά, αντί για αρμπαρόριζα, έβαλα κανελογαρίφαλα και το άρωμά του έγινε πραγματικά υπέροχο. Εγώ το λατρεύω και το φτιάχνω ξανά και ξανά!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε το γλυκό μας, θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Ώριμα σύκα (ολόκληρα, χωρίς σκασίματα)
  • 700 γρ. Ζάχαρη
  • 200 ml Νερό (1 ποτήρι)
  • 2 Ξύλα κανέλας
  • 3-4 Καρφάκια γαρίφαλλο
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

Instructions

  1. Πλένω πολύ καλά τα σύκα και τα βάζω στην κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Προσθέτω τα κανελογαρίφαλα και το νερό, και τα σιγοβράζω, ξαφρίζοντας συνέχεια. Δεν ανακατεύω, απλά κουνάω την κατσαρόλα μέχρι να δέσει καλά το ρετσέλι.
  2. Το ρετσέλι χρειάζεται περίπου 40 λεπτά για να δέσει. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτω το λεμόνι. Αν θέλετε να το κάνετε σαν μαρμελάδα, μπορείτε να κόψετε τα σύκα στη μέση και να το αφήσετε να πήξει λίγο ακόμα. Εμάς μας αρέσει έτσι σαν γλυκό του κουταλιού.

Η Συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή