Οι φλογέρες κοτόπουλου με μανιτάρια είναι ένα αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό, γιατί συνδυάζουν την απλότητα με την πλούσια γεύση. Είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις, και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό, με μια απίστευτα τραγανή υφή και μια ζουμερή γέμιση. Εγώ τις ετοιμάζω συνήθως για τα παιδικά πάρτι ή όταν περιμένω φίλους στο σπίτι. Μπορείς να τις σερβίρεις με γιαούρτι, αλλά και σκέτες είναι απίστευτα νόστιμες.
Υλικά για τις Φλογέρες
- 200 γρ. κρέας κοτόπουλου (στήθος)
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 100 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
- Μπαχαρικά για γεύση (αλάτι, πιπέρι)
- 3 φύλλα κρούστας ή λεπτή πίτα
- 200 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζω τη γέμιση. Βράζω το στήθος κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό και το κόβω σε μικρούς κύβους.
Κόβω επίσης τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια και τα τηγανίζω σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Ανακατεύω τα έτοιμα λαχανικά με το κοτόπουλο και τα σοτάρω όλα μαζί. Η γέμιση είναι πλέον έτοιμη.
Απλώνω το φύλλο στον πάγκο της κουζίνας, το αλείφω με λίγο νερό και το κόβω σε 4 μεγάλα τετράγωνα.
Για κάθε τετράγωνο, απλώνω 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και το τυλίγω σε σχήμα φλογέρας.
Τηγανίζω τις έτοιμες φλογέρες κοτόπουλου σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρω με γιαούρτι. Καλή απόλαυση!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις Φλογέρες
Για να κάνετε τις φλογέρες σας πιο υγιεινές, μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο αντί να τις τηγανίσετε. Αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη γέμιση, όπως πολύχρωμες πιπεριές ή καλαμπόκι, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Η σάλτσα γιαουρτιού δένει τέλεια με τις φλογέρες και είναι το ιδανικό συνοδευτικό. Προσθέστε λίγο δυόσμο ή πάπρικα στο γιαούρτι για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ:









