Ρολό με κιμά γεμιστό με φέτα και πατάτες στο φούρνο

Νόστιμο, αφράτο και ζουμερό Ρολό με κιμά γεμιστό με φέτα και πιπεριές και ψημένο στο φούρνο με πατάτες. Αυτή η απλή και εύκολη συνταγή φτιάχνει ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που η οικογένεια και οι φίλοι σας θα το τιμησουν.

Υλικά

1 κιλό κιμά ( 750 γρ βοδινό και 250 χοιρινό)
2 κρεμμύδια
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα 🍅
1 πρασινη μια κοκκινη πιπερια
200 γρ κατσικισιο τυρι
αλάτι πιπέρι
κουρκουμά ριγανη κόκκινο πιπέρι
Ιταλικά μυρωδικά διάφορα
λίγο λάδι
μαϊντανό

Για τις πατάτες

μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
κουρκουμά ριγανη σκόρδο σε σκόνη κόκκινο πιπέρι
λεμόνι και μισό πορτοκάλι
λάδι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζω το κιμά τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα το σκόρδο λιωμενο μια ντομάτα τριμμένη 🍅 αλάτι πιπέρι κουρκουμά ριγανη κόκκινο πιπέρι
και Ιταλικά μυρωδικά διάφορα λίγο λάδι μαϊντανό και το ζύμωσα το αφίσα κάπου 2 ωραίες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεβρανη
Μετά βάζω σε λαδόκολλα τον απλώνω να πάει παντού να γέμιση η λαδόκολλα κόβω τις πιπεριές σε λωρίδες και της βάζω στον κιμά
απο επάνω έβαλα κατσικίσιο τυρί και τυλίγουμε

Ετοιμάζω τις πατάτες
Καθαρίζω της κόβω κυδωνατες βάζω μουστάρδα αλάτι πιπέρι κουρκουμά ρηγανη σκόρδο σε σκόνη κόκκινο πιπέρι λεμόνι και μισό πορτοκάλι 🍊 λάδι
ανακατεύω και βάζω στο ταψί ψήνουμε σε200 βαθμούς θερμοκρασία πάνω κάτω μέχρι να γίνει το φαγητό νερό δεν έβαλα καθόλου ίσως μισό ποτηράκι καλό σας βράδυ

Η Συνταγή ειναι της Χρυσούλα Παπανικολάου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πολύ ωραίο Κυριακάτικο φαγητό!!

Ρολό με χοιρινό κιμα

ΥΛΙΚΑ [για το ρολό]

1 κιλό κιμά χοιρινό
1 αβγό
αλάτι-πιπέρι-λίγο κίμινο
7-8 κλωναράκια μαιντανό
6 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδ0
1 ντομάτα τριμμένη
ΥΛΙΚΑ [για την σάλτσα]
3 ποτήρια νερού σπιτικό ζωμό [αν δεν έχετε μπορείτε 2 κύβους αλλά δεν θα βάλετε καθόλου αλάτι ]
3 τριμμένες ντομάτες
1 κουτ.σούπας κοφτή πελτέ
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο.

Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
και 4 αβγά βρασμένα σφιχτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα αβγά σφιχτά τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε στην ακρη.
Σε ένα μπόλ βάζω τον κιμά ,προσθέτω όλα τα παραπάνω υλικά ,αλάτι ,πιπέρι ,κίμινο ,[του δίνει πολύ ωραία γεύση ],μαιντανό .αβγό,τριμμένη ντομάτα,σκόρδο,κρεμμύδι ,αρχίζω και ζυμώνω να ενωθούν τα υλικά και προσθέτω φρυγανιά τριμμένη 6 κουταλιές αλλά ίσως χρειαστεί και παραπάνω να σφίξει λίγο ο κιμάς .
Αφού ανακατέψουμε όλα τα παραπάνω υλικά τα αφήνω για λίγο στό ψυγείο και ετοιμάζω μία σάλτσα με τον παρακάτω τρόπο.
Σε μία κατσαρόλα βάζω το ζωμό κρέατος τα τρία ποτήρια [αν δεν έχουμε βάζουμε το νερό με τους κύβους προτιμήστε σπιτικό που δεν έχει συντηριτικά]και προσθέτουμε την κουταλιά τον πελτέ ,τις τριμμένες ντομάτες ΄πιπέρι ,και λίγο ελαιόλαδο .Το αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα.
Στρώνουμε μία λαδόκολα η,σε μία καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε με το χέρι μας το κιμά να γίνει πλατύς  βάζουμε στην σειρά τα αβγά και το κλείνουμε προσεχτικά σαν ρολό. .Σε ένα ταψί [πολύ ωραίο γίνετε και στην γάστρα ]καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες ,στην μέση βάζουμε το ρολό και προσεχτικά από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει .Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα να πήξει η σαλτσα του και να ροδοψηθεί.Αν δεν έχετε γάστρα σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο ,η με λαδόκολλα ,και ξεσκεπάστε το όταν ψηθεί για να πάρει χρώμα .Γίνετε πάρα πολύ νόστιμο !

Καλή σας όρεξη !!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με σάλτσα πικάντικη
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πράσα και σέλινο στην κατσαρόλα