Η Σάλτσα ή Sauce Σοκολάτας είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα για πολλά γλυκά. Είτε θέλετε να απογειώσετε ένα απλό παγωτό, είτε να προσθέσετε μία σοκολατένια πινελιά σε βάφλες και κρέπες, αυτή η συνταγή είναι η λύση! Είναι απίστευτα εύκολη και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη μαγειρική δεξιότητα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σάλτσα ή Sauce Σοκολάτας

Έτοιμοι για μία πανεύκολη και ακαταμάχητη απόλαυση; Η Σάλτσα Σοκολάτας που θα σας δείξω σήμερα είναι τόσο γρήγορη που θα σας πάρει κυριολεκτικά μόλις 3 λεπτά για να την ετοιμάσετε! Είναι τέλεια για να συνοδεύσει παγωτά, βάφλες, κρέπες ή οτιδήποτε άλλο λαχταρά η ψυχή σας.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη Σάλτσα Σοκολάτας θα χρειαστούμε:
- 380 γρ. Ζαχαρούχο Γάλα
- 60 γρ. Μαύρη ή Καστανή Ζάχαρη
- 40 γρ. Κακάο
- 100 γρ. Νερό
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη μοσχομυριστή Σάλτσα Σοκολάτας:
- Ανακατεύω τα υλικά στην κατσαρόλα:
Ξεκινάω αυτή την πανεύκολη συνταγή, που δεν θα μου πάρει πάνω από 3 λεπτά, ρίχνοντας μέσα σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι (όπως αναφέρεται στην πηγή, παρόλο που δεν ήταν στα υλικά) και το νερό.
Τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. - Μαγειρεύω τη σάλτσα:
Στη συνέχεια, ανάβω τη φωτιά σε πάρα πολύ χαμηλή ένταση.
Ανακατεύω συνεχώς τη σάλτσα μέχρι ίσα-ίσα να πάρει μία βράση. Προσοχή, δεν θέλω να βράσει δυνατά, απλά να ζεσταθεί και να πήξει ελαφρώς. - Διορθώνω την υφή (αν χρειαστεί) και ψύχω:
Σε περίπτωση που η σάλτσα σοκολάτας μου βγει λίγο πιο παχύρευστη, όπως συνέβη σε εμένα, τη αδειάζω μέσα σε ένα βάζο και προσθέτω λίγο νεράκι ή και περισσότερο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ρευστή. Αυτό συνήθως γίνεται λόγω της έντασης της θερμοκρασίας στο μάτι της κουζίνας.
Αφήνω τη σάλτσα σοκολάτας να κρυώσει εντελώς. - Αποθηκεύω και σερβίρω:
Τη διατηρώ στο ψυγείο και τη σερβίρω εύκολα και γρήγορα με παγωτά, βάφλες ή κρέπες, ή οπουδήποτε αλλού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.
Notes
Tips για την Τέλεια Σάλτσα Σοκολάτας
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σάλτσα Σοκολάτας σας τέλεια. Φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς την ώρα που βράζετε τη σάλτσα, για να μην κολλήσει και να μην σβολιάσει το κακάο. Αν χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη, θα δώσει ένα πιο βαθύ και καραμελωμένο άρωμα. Αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την ποσότητα του κακάο. Αποθηκεύστε τη σάλτσα σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο, όπου διατηρείται για αρκετές ημέρες. Πριν τη χρήση, αν έχει πήξει πολύ, μπορείτε να την ζεστάνετε ελαφρώς ή να προσθέσετε λίγο γάλα για να αραιώσει.