Τα Σιροπιαστά Τρίγωνα με καρύδια είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά, που θυμίζει τα παλιά σπίτια και τις γιορτινές μέρες. Η απλή του εμφάνιση κρύβει μέσα της μία μοναδική γευστική εμπειρία. Εγώ τα σερβίρω πάντα με τον απογευματινό καφέ και τους ενθουσιασμένους φίλους μου!

Υλικά

20-25 κομμάτια

Για τη γέμιση
1/2 κιλό καρύδια
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 λεμόνι, το χυμό του
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλα κρούστας (500γρ.)
Λίγο βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσουν για 10′ βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στη μέση. Κάθε μισό κομμάτι θα αποτελέσει και ένα τρίγωνο.

Βουτυρώνουμε ελαφρά το φύλλο που θα χρησιμοποιούμε κάθε φορά. Στην άκρη τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο. Μπορούμε επίσης να απλώσουμε τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου και να τυλίξουμε σαν στριφτοπιτάκι.

Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ταψί. Ψήνουμε για 30′ περίπου, στον αέρα στους 150 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν καλά, βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα καυτά περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και μόλις απορροφηθεί όλο, σερβίρουμε!

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Σιροπιαστά Τρίγωνα με καρύδια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Σιρόπιασμα: Το μυστικό για ένα τραγανό και μελωμένο αποτέλεσμα είναι το γλυκό να είναι καυτό και το σιρόπι κρύο.
  • Βούτυρο: Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας βούτυρο για να δώσετε πλούσιο άρωμα στο φύλλο.
  • Φύλλο: Όσο τυλίγετε τα τρίγωνα, κρατήστε τα υπόλοιπα φύλλα καλυμμένα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  • Καρύδια: Αντί για καρύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης για διαφορετική γεύση.
  • Διακόσμηση: Πασπαλίστε με λίγη κανέλα ή ακόμη και με λίγο επιπλέον τριμμένο καρύδι πριν σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση