Σκαλτσούνια με μαρμελάδα

Είναι μια εναλλακτική του παραδοσιακού γλυκού που θα καταπλήξει εσάς και την παρέα σας.
Τα υλικά και η διαδικασία είναι αναλυτικά παρακάτω

Υλικά

για την ζύμη
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό

για τη γέμιση
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
3-4 μπισκότα πτι μπερ
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα επιλογή σας
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη – Κανέλα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε την γέμιση μας σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε την καρυδόψιχα, το αμύγδαλο και τα μπισκότα μας και τα χτυπάμε καλά Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά από το μπλέντερ και την μαρμελάδα μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Στην συνέχεια ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ζύμη μας.

Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα στην συνέχεια ανοίγουμε φύλλο σε μέτριο πάχος. Αρχίζουμε να κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους. Στη μέση βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τους κύκλους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες. Στρώνουμε σε λαμαρίνα μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Υ.Γ
Αντί για μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε ανάμεικτη σοκολάτα γαλακτος.

Προηγούμενο άρθροΚοτολέτες με μία φανταστική γέμιση…πράσινου βουτύρου
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια…υπέροχα τραγανά με πλούσια γέμιση τυριού.