Αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα μου, ειδικά την περίοδο της Σαρακοστής και το Καλοκαίρι! Οι σουπιές με σπανάκι είναι ένα θεσπέσιο φαγητό, γεμάτο γεύση και άρωμα θάλασσας, που συνδυάζει αρμονικά τα θαλασσινά με τη φρεσκάδα του σπανακιού. Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σουπιές με Σπανάκι

ιάτο με ζεστές σουπιές με σπανάκι και κόκκινη σάλτσα, έτοιμο για σερβίρισμα.

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε πεντανόστιμες σουπιές με σπανάκι, ένα θεσπέσιο σαρακοστιανό πιάτο γεμάτο γεύση και άρωμα.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο πιάτο με σουπιές με σπανάκι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1½ κιλό σπανάκι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 1 ποτηράκι λάδι
  • 2 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ (αναμιγνύουμε με τις ντομάτες)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Instructions

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις σουπιές, τις ντομάτες, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν ρίχνουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει το φαγητό μας με λίγο ζουμί.
  3. Το σπανάκι δεν θέλει πολύ βράσιμο για να γίνει ωραίο με ζωντανό χρώμα. Προσέχουμε λοιπόν το νερό που θα ρίξουμε να είναι λίγο. Αν χρειαστεί ξαναρίχνουμε. Θεσπέσιο, σαρακοστιανό φαγητό. Δοκιμάστε το φίλοι μου, είμαι σίγουρη θα σας αρέσει!

Η Συνταγή είναι της κας Μάχη Γκαμπαλή

Notes

Χρήσιμα Tips για τις Τέλειες Σουπιές με Σπανάκι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το πιάτο σας με σουπιές με σπανάκι ακόμα πιο τέλειο. Το σπανάκι δεν θέλει πολύ βράσιμο για να γίνει ωραίο με ζωντανό χρώμα. Προσέχουμε λοιπόν το νερό που θα ρίξουμε να είναι λίγο. Αν χρειαστεί, ξαναρίχνουμε. Για να δώσει πιο πολύ άρωμα το κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό λευκό ξηρό κρασί. Αν θέλετε το φαγητό σας να είναι πιο πηχτό, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή