Το Σουφλέ με ταλιατέλες είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την αγάπη για τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση των τυριών και της κρεμώδους σάλτσας. Είναι χορταστικό, πεντανόστιμο και ιδανικό για κάθε περίσταση. Εγώ το σερβίρω με μία φρέσκια πράσινη σαλάτα και όλοι μένουν ευχαριστημένοι.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σουφλέ με Ταλιατέλες

Ένα ζεστό σουφλέ με ταλιατέλες στο ταψί, με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα από λιωμένα τυριά, έτοιμο για σερβίρισμα.

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα φαγητά, το Σουφλέ με ταλιατέλες. Είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται με απλά υλικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι και είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται μέχρι τελευταίας μπουκιάς!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Σουφλέ με ταλιατέλες θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Ταλλιατέλες
  • 1-2 κ.σ. Βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
  • 250 γρ. Μιξ τυριών (τριμμένα, π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μοτσαρέλα)
  • 150 γρ. Μπέικον (κομμένο σε κυβάκια)
  • 200 γρ. Μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 2 Αυγά
  • 3 μικρές συσκευασίες Κρέμα γάλακτος (περίπου 600 ml)
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με την προτίμηση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το εύκολο και νόστιμο Σουφλέ με ταλιατέλες.

Προετοιμασία:Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζω και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, σοτάρω το μπέικον και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συναρμολόγηση:Βουτυρώνω καλά ένα ταψί ή το λαδώνω. Ρίχνω μία στρώση από τα ζυμαρικά και προσθέτω από πάνω λίγο βούτυρο ή λάδι. Έπειτα, βάζω μία στρώση από το μιξ τυριών, το μπέικον και τα μανιτάρια. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία, βάζοντας ξανά ζυμαρικά και τέλος, καλύπτω την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήσιμο:Χτυπάω τα δύο αυγά με τις τρεις συσκευασίες κρέμας γάλακτος και λίγο πιπέρι. Περιχύνω με το μείγμα το σουφλέ, φροντίζοντας να πάει παντού. Αφήνω το φαγητό να σταθεί για δέκα λεπτά, ώστε να απορροφηθεί η σάλτσα. Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω μέχρι να πάρουν τα τυριά ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σουφλέ με ταλιατέλες σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Τυριά: Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγη μοτσαρέλα μαζί με άλλα τυριά. Η μοτσαρέλα θα λιώσει ωραία και θα δώσει μια υπέροχη υφή.
  • Γέμιση: Εκτός από μπέικον και μανιτάρια, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια από κοτόπουλο, λουκάνικο ή διάφορα λαχανικά, όπως πιπεριές ή μπρόκολο, για πιο πλούσια γεύση.
  • Ησυχία πριν το ψήσιμο: Το δεκάλεπτο που αφήνετε το σουφλέ να σταθεί πριν το ψήσιμο είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι τα ζυμαρικά απορροφούν καλύτερα την κρέμα και γίνονται πιο ζουμερά.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο, για να απολαύσετε την τέλεια, τραγανή κρούστα του.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή