Η σπιτική καρυδόπιτα με τυροκρέμα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κλασική αγαπημένη καρυδόπιτα με μια απίστευτα νόστιμη και απαλή γέμιση. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Είναι ένα τέλειο γλυκό για να το συνοδεύσετε με τον απογευματινό σας καφέ.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σπιτική καρυδόπιτα με τυροκρέμα

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική καρυδόπιτα με τυροκρέμα, που θα σας κάνει να ενθουσιαστείτε. Είναι ένα κέικ που είναι απίστευτα αφράτο, ενώ η πλούσια γέμιση από κρέμα τυριού του δίνει μια μοναδική, βελούδινη υφή.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε το γλυκό μας, θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 3 Αυγά
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια
- 120 γρ. Κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά (ή γάλα εβαπορέ)
- 60 ml Φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- 140 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 75 γρ. Καρύδια
Για την κρέμα:
- 300 γρ ανθότυρο (ή 200 γρ ανθότυρο + 100 γρ μανούρι για πιο πλούσια γεύση)
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. Maizena (νισεστέ)
- 1 φακελάκι βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ ζάχαρη (περίπου 4 κ.σ.)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας με το μίξερ, μέχρι να γίνουν μια αφράτη και λευκή μάζα.
2. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το φυτικό λάδι και συνεχίζω το χτύπημα.
3. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. δεν χρησιμοποιώ μίξερ σε αυτό το στάδιο.
4. ιΨλοκόβω τα καρύδια στο μπλέντερ, αλλά όχι σε σκόνη, ώστε να αισθάνονται τα κομματάκια τους στο γλυκό. Τα προσθέτω στη ζύμη και ανακατεύω απαλά. η ζύμη πρέπει να έχει υφή σαν πηχτή κρέμα.
5. Μεταφέρω τη ζύμη σε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ., που έχω καλύψει με λαδόκολλα, και ισιώνω την επιφάνεια.
6. Για την κρέμα,
Βάλε τον ανθότυρο σε μπολ. Αν είναι πολύ υγρός, άφησέ τον να στραγγίξει σε σουρωτήρι με γάζα για 1–2 ώρες. Αν θες λεία υφή, πέρασέ τον από μπλέντερ ή πολτοποιητή χειρός μέχρι να γίνει κρεμώδης.Πρόσθεσε το αυγό, τη ζάχαρη, το νισεστε και τη βανίλια. Χτύπα καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να έχεις ομοιόμορφη κρέμα χωρίς σβόλους.
7. Βάζω την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή σε ένα απλό σακουλάκι τροφίμων) και κάνω λωρίδες πάνω στην επιφάνεια του γλυκού, με απόσταση περίπου 4 εκατοστά μεταξύ τους. οι λωρίδες να μην είναι πολύ λεπτές, για να μην βουλιάξουν μέσα στη ζύμη.
8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για περίπου 35-40 λεπτά. αν το γλυκό αρχίσει να ροδίζει πολύ γρήγορα, το σκεπάζω με ένα κομμάτι λαδόκολλα για τα τελευταία 10 λεπτά.
9. Οταν είναι έτοιμο, το βγάζω από τη φόρμα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα. μπορώ να το πασπαλίσω με λίγη άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρω.
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η καρυδόπιτα με τυροκρέμα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Καρύδια: Μη τα κάνετε σκόνη. Τα κομματάκια δίνουν υφή και άρωμα στο γλυκό.
- Αλεύρι: Μη το ανακατέψετε πολύ όταν το προσθέσετε. Αυτό θα κάνει το κέικ σας πιο αφράτο.
- Κρέμα: Φροντίστε η κρέμα να μην είναι πολύ λεπτή στις λωρίδες. Έτσι θα αναδειχθεί η γεύση της και δεν θα κρυφτεί από το φούσκωμα της ζύμης.
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ρικότα αντί για κότατζ ή ανθότυρο.
- Αν τη θες πιο γλυκιά την κρέμα, πρόσθεσε λίγη ακόμα ζάχαρη (10–20 γρ)