Αν υπάρχει ένα φαγητό που είναι ταυτόχρονα εύκολο, γρήγορο και γεμάτο γεύση, τότε αυτό είναι σίγουρα το Συκώτι στο τηγάνι με κρεμμύδια! Είναι μία κλασική επιλογή για μεζέ ή κυρίως γεύμα, που θα σας θυμίσει τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Συκώτι στο Τηγάνι με Κρεμμύδια

Φτιάξτε αφράτο και ζουμερό συκώτι στο τηγάνι με κρεμμύδια, μια παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψετε. Γρήγορο, νόστιμο και ιδανικό για μεζέ!
Ingredients
Γι'αυτό το πεντανόστιμο συκώτι στο τηγάνι με κρεμμύδια θα χρειαστούμε:
- 5-6 κομμάτια φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι
- 1 ποτήρι γάλα (για το μούλιασμα)
- Αλάτι (όσο θέλουμε)
- Πιπέρι (όσο θέλουμε)
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
- Σκόνη μουστάρδας (μία πρέζα ή όσο θέλουμε)
- Λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Λίγη ρίγανη (για το σερβίρισμα)
Instructions
Πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο συκώτι στο τηγάνι:
- Σε ένα μπολ βάζω το φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι και το περιχύνω με το γάλα. Το αφήνω να μουλιάσει για περίπου 20 λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, ξεπλένω καλά το συκώτι και το περνάω από χαρτί κουζίνας, πιέζοντας ελαφρά, για να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μην έχει καθόλου νερά.
- Σε ένα πιάτο ρίχνω αλάτι, πιπέρι, μία κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και μία πρέζα σκόνη μουστάρδας. Ανακατεύω καλά αυτά τα υλικά.
- Περνάω ένα-ένα τα κομμάτια του συκωτιού από το μείγμα του αλευριού και των μπαχαρικών, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω αρκετό λάδι (τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο). Μόλις κάψει καλά το λάδι, βάζω τα κομμάτια του συκωτιού και τα τηγανίζω.
- Γυρίζω το συκώτι μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά. Θέλουμε να ροδίσει ελαφρά εξωτερικά και να μείνει ζουμερό μέσα.
- Λίγο πριν βγάλω το συκώτι από το τηγάνι (προς το τέλος του ψησίματος, όταν έχει σχεδόν ετοιμαστεί), ρίχνω μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Το αφήνω να μαλακώσει ελαφρά, ανακατεύοντας μαζί με το συκώτι για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρω το συκώτι με κρεμμύδια ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη από πάνω.
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου
Notes
Tips για το Τέλειο Συκώτι στο Τηγάνι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το συκώτι στο τηγάνι σας πραγματικά τέλειο! Το μούλιασμα στο γάλα είναι πολύ σημαντικό, γιατί βοηθάει το συκώτι να γίνει πιο αφράτο και να φύγει η έντονη μυρωδιά του. Μην παραψήσετε το συκώτι, γιατί θα σκληρύνει! Θέλει λίγο ψήσιμο από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να παραμείνει ζουμερό μέσα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύδι στο τέλος του τηγανίσματος, αν σας αρέσει η γεύση. Και φυσικά, όπως λέει και η συνταγή, μη διστάσετε να το απολαύσετε με μία παγωμένη μπύρα!