Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για Τάρτα με βερίκοκα περίπου είναι όλες παρόμοιες, η αγαπημένη μου φτιάχνεται από τυροζύμη με βερίκοκα.
Με μία μπαλα παγωτό και ☕️, μμμ… αλλα έιναι ωραίο και χωρίς παγωτό, έγραψα για παγωτό για καλοφαγάδες 🤗😉

✅ Υλικά

Ξυνομυζήθρα – 150 g
Βούτυρο – 100 γρ
Κρόκος-1 (ασπραδι για λίπανση)
Ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας με ένα κουτάλι
Αλεύρι-170 γρ. (+ 10/20 γρ. για το πλάσιμο)
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Μια πρέζα αλάτι
Μπέικιν πάουντερ – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
✅ Γέμιση
Βερίκοκα χωρίς κουκούτσι 300-400 γρ
Ξηροί καρποί – 30 γραμμάρια (χούφτα, στεγνοί εκ των προτέρων)
κορν φλαουρ 1 κ.σ
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
κορν φαλουερ + ζάχαρη – ανακατεύουμε (1/2 μέρος πασπαλίζουμε τον πάτο της ζύμης, 1/2 μέρος πασπαλίζουμε το πάνω μέρος της γέμισης)

✅ Προετοιμασία

Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ψιλοκομμένο βούτυρο, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλάτι στο αλεύρι – τρίψτε σε ψίχουλα.
Προσθέστε τον κρόκο στο τυρί, πολτοποιήστε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέστε στο μείγμα του αλευριού, ζυμώστε μια μαλακή ζύμη (μην γεμίσετε με αλεύρι, μπορεί να κολλήσει λίγο)
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά ή στην κατάψυξη για 20 λεπτά
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, απλώνετε σε λαδόκολλα σε πάχος 3 χιλιοστών, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αφήνοντας περίπου 4 εκ. από την άκρη, 1/2 από το κορν φαουερ + ζάχαρη πάνω από τους ξηρούς καρπούς, απλώνετε τα βερίκοκα σε φέτες σε κύκλο, πασπαλίζουμε με το 1/2 από το κορν φλαουερ + ζάχαρη, τυλίγουμε τις άκρες της ζύμης

Χτυπάμε το ασπραδι με ένα πιρούνι – αλλειφουμε τις άκρες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και φιλε αμυγδάλου όπως θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, πάνω/κάτω λειτουργία χωρίς αερα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Η έτοιμη ταρτα  καλύπτεται με ουδέτερο τζελ (ζελατίνη, μέλι, νερό), μπορείτε επίσης να την αλείψετε με οποιοδήποτε ελαφρύ ζελέ, μπορείτε επίσης να την αλείψετε με υγρό μέλι.
Έτσι τα φρούτα διατηρούν τη φρεσκάδα και τη χυμότητά τους.

Χρησιμοποιώ μαύρη ζάχαρη, χρησιμοποιώ πάντα κορν φλαουερ το ψήσιμο Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη αν θέλετε, αν τα φρούτα είναι πολύ ξινά.

❗️ Αυτή τη φορά έκανα ένα πείραμα – δεν πασπάλισα κορν φλαουερ στη ζύμη, αλλά μόνο ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, πρόσθεσα κορν φλαουερ + ζάχαρη στα βερίκοκα
Ανακάτεψα 1,5-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη με ψιλοκομμένα βερίκοκα, μετά πρόσθεσα 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ και το άπλωσα στη ζύμη, χωρίς να πασπαλίσω τίποτα από πάνω.
Μου άρεσε, δεν βράχηκε η ζύμη από κάτω, έμεινε η στρώση με ξηρούς καρπούς, πολύ πολύ νόστιμο, το προτείνω!
Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, τα βερίκοκα πρέπει να είναι ζουμερά, εάν τα βερίκοκα είναι στεγνά, το κορν φλαουερ δεν θα υγρανθεί και θα ψηθεί στο φούρνο

Τάρτα με βερίκοκα
Τάρτα με βερίκοκα

Μαγειρέψτε με ευχαρίστηση ❤️να είναι όλα επιτυχημένα!

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петришина

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τάρτα με καραμελωμένα μήλα και ζύμη φουντουκιού

Τάρτα με καραμελωμένα μήλα και ζύμη φουντουκιού

Μέγεθος φορμας: διάμετρος 22 cm x υψος 5 cm

Συστατικά

Για τη ζύμη με κρούστα και φουντούκι 
400 γραμμάρια αλεύρι
240 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
100 γρ φουντούκια ψιλοτριμμένα
1 αυγό ολόκληρο
1 ασπράδι αυγού
1 πρέζα μαγιά
2 πρέζες αλάτι
1/2 φασόλι βανίλιας

Για τη γέμιση:
1.5 κιλά ανάμεικτα μήλα (χρησιμοποίησα Granny Smith, Golden taste και πρασινα)
60 γρ βούτυρο
160 γραμμάρια ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τζίντζερ
1/2 φασόλι βανίλιας
40 γραμμάρια κορν φλαουερ
1/2 λεμόνι στυμμένο
5 γρ αλάτι χοντρό

για επάλλειψη:
1 κρόκο
20 γρ κρέμα γαλακτος
Ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

Μέθοδος

Ετοιμάζετε τη ζύμη χτυπώντας το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη σε κρέμα, προσθέτετε τα φουντούκια, το αυγό και το ασπράδι ελαφρά χτυπημένα μαζί
και δουλεύετε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεψτε.
Σχηματίστε με τα χέρια σας μια μπάλα και τυλίξτε με μεμβράνη, βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε σε 8 φέτες ή σε κάθε περίπτωση σε φέτες 2 εκ. περίπου.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κορν φλαουερ, ανακατεύουμε και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε
το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά, σβήνουμε και τα βάζουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.

Από τη ζύμη με κοντό πλαστη φτιάξτε δύο φύλλα πάχους τουλάχιστον 5 mm. Το ένα μέρος βάλτε το στο ψυγείο σκεπάζεται με μεμβράνη, με το άλλο σκεπάζετε τη λαδωμένη φόρμα κάνοντας τη ζύμη να προεξέχει ελαφρώς. Τρυπήστε τον πάτο και αλείψτε τον πάτο και τα πλαϊνά με λίγο χτυπημένο ασπράδι αβγού και στη συνέχεια, με τη βοήθεια των χεριών σας, τακτοποιήστε τα κρύα τώρα μήλα πιέζοντας απαλά για να μην αφήσει κενό χώρο και δημιουργήστε έναν θόλο στο κέντρο. Καλύπτουμε με τη ζύμη που διατηρείται δροσερή, ταιριάζουμε και κολλάμε τις άκρες και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.

Αλείφουμε με τον κρόκο ανακατεμένο με την κρέμα, κάνουμε 4 τομές στο κέντρο του κέικ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, χαμηλώνουμε στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35/40 λεπτά.
Τα τελευταία 5 λεπτά μετακινήστε τη φόρμα στην βάση του φούρνου

Καλή Απόλαυση

For more delicious recipe Anna Salomone

Προηγούμενο άρθροΚέικ Φυστίκι με τυρί κρέμα
Επόμενο άρθροΠολίτικο ρεβανί…μια αληθινή “κόλαση” γεύσης!