Η Τούρτα σοκολατίνα είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση, γιατί είναι πλούσια σε γεύση αλλά πανεύκολη στην παρασκευή της. Ο συνδυασμός του αφράτου κέικ με την κρέμα και την γκανάζ τη μετατρέπει σε μία ακαταμάχητη απόλαυση. Εγώ τη φτιάχνω με τα πιο απλά υλικά που έχω στο σπίτι και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τούρτα Σοκολατίνα

Ένα ολόκληρο κομμάτι Τούρτα σοκολατίνα, με πλούσια γκανάζ και διακόσμηση από τρούφα σοκολάτας, σερβιρισμένο σε πιάτο

Επό τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, την Τούρτα σοκολατίνα. Είναι μια συνταγή τόσο εύκολη και γρήγορη που ακόμα και οι πιο αρχάριες νοικοκυρές μπορούν να την πετύχουν με σιγουριά. Εγώ τη φτιάχνω όταν θέλω κάτι σοκολατένιο, χωρίς να περάσω πολλή ώρα στην κουζίνα.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη τούρτα, θα χρειαστούμε:

Για το κέικ:

  • 4 Αυγά
  • 5 ποτήρια του κρασιού Ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού Κακάο
  • 1 ποτήρι του κρασιού Σπορέλαιο
  • 4 ποτήρια του κρασιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
  • 2 ποτήρια του κρασιού Νερό
  • Λίγο Κονιάκ

Για τη γέμιση:

  • 1 φακελάκι Έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής (και το γάλα που αναγράφεται στις οδηγίες)
  • Κρύο γάλα για το σιρόπιασμα

Για την γκανάζ:

  • 250 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτας
  • 80 ml Γάλα ή κρέμα γάλακτος

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη τούρτα.


για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το νερό. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.

για τη γέμιση και το σιρόπιασμα
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει, το χωρίζουμε σε δύο μέρη και ραντίζουμε τα κομμάτια με κρύο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Απλώνουμε την κρέμα ανάμεσα στα δύο κομμάτια του παντεσπανιού και την υπόλοιπη επάνω από το παντεσπάνι.

για την γκανάζ και τη διακόσμηση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και 12 ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε μια ομοιόμορφη γκανάζ. Περιχύνουμε την τούρτα με την γκανάζ και τη γαρνίρουμε όπως θέλουμε, με τρούφα, με φράουλες ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.

Η Σ

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τούρτα σοκολατίνα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κέικ: Αντί για τσέρκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το ποτήρι κρασιού είναι μια εμπειρική μονάδα μέτρησης, οπότε για πιο ακριβές αποτέλεσμα, μπορείτε να ζυγίσετε τα υλικά.
  • Σιρόπιασμα: Μπορείτε να ραντίσετε το κέικ με ένα σιρόπι από νερό και ζάχαρη για πιο έντονη γεύση, αντί για γάλα.
  • Γκανάζ: Αντί για γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια και βελούδινη υφή στην γκανάζ.
  • Κρέμα: Η έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι μια πολύ γρήγορη λύση, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας από την αρχή αν έχετε χρόνο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή