Το κριθαράκι με λαχανικά και μπέικον είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Η προσθήκη του καπνιστού μπέικον και της γραβιέρας απογειώνει το παραδοσιακό κριθαράκι, δημιουργώντας ένα φαγητό που είναι ταυτόχρονα comfort food και γκουρμέ! Εγώ το έχω βάλει στη λίστα με τα αγαπημένα μου.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κριθαράκι με λαχανικά και μπέικον

Κριθαράκι με λαχανικά και μπέικον

Μου περίσσεψαν 1 κολοκυθάκι και 1 μελιτζάνα και αναρωτιόμουν τι να τα κάνω, ώσπου μου είπαν να μην φτιάξω "σκέτο" κριθαράκι. Και έτσι, έβαλα τα δυνατά μου για να γλιτώσω τη γκρίνια του και έφτιαξα ένα απίθανο κριθαράκι με λαχανικά και μπέικον! Το αποτέλεσμα ήταν ένα φαγάκι που σε γλυκαίνει από ευχαρίστηση και όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 1 Κολοκυθάκι (σε κυβάκια)
  • 1 Μελιτζάνα (σε κυβάκια)
  • 1 Καρότο (σε καρεδάκια)
  • Λίγες φέτες Καπνιστό μπέικον (ψιλοκομμένο)
  • Κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 Ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 μεγάλη σκελίδα Σκόρδο (σε φέτες)
  • Φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 1 ψητή Πιπεριά Φλωρίνης (σε καρεδάκια)
  • Λίγο Αγελαδινό βούτυρο
  • Λίγη τριμμένη Γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγος Κουρκουμάς
  • Κρόκος Κοζάνης
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Λίγο Μπούκοβο
  • Ζεστό νερό

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. μετά, προσθέτω το σκόρδο σε φέτες για μία μόνο γυροβολιά, για να μην πικρίσει.

2. Επειτα ρίχνω το κριθαράκι ολικής για να γυαλίσει λίγο. προσθέτω το ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον και το ανακατεύω μαζί με το κριθαράκι.

3. Ρίχνω στην κατσαρόλα το κολοκυθάκι και το καρότο κομμένα σε μικρά καρεδάκια και τα σοτάρω ελαφρώς. Τελευταία προσθέτω τη μελιτζάνα, κι αυτή σε κυβάκια.

4. Προσθέτω τις φρεσκοτριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά μου (αλατοπίπερο, κουρκουμά, κρόκο κοζάνης, γλυκιά πάπρικα και λίγο μπούκοβο) και τέλος το ζεστό νερό. προσέχω να είναι καυτό το νερό για να μην κόψει ο βρασμός.

5. Aφήνω το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας σποραδικά, για να μελώσει, αλλά ταυτόχρονα να κρατάνε τα λαχανικά.

6. Πέντε λεπτά πριν το κλείσω, προσθέτω την ψητή πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια, το αγελαδινό βούτυρο και τη γραβιέρα. ανακατεύω για να λιώσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Πόπη Μητραλέλη

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κριθαράκι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Σωστή σειρά: Η σειρά των υλικών είναι σημαντική. Σοτάρετε το σκόρδο για πολύ λίγο, γιατί αν καεί, θα πικρίσει το φαγητό.
  • Υφή: Προσοχή στο βράσιμο! Ανακατεύουμε σποραδικά για να μη κολλήσει το κριθαράκι, αλλά δεν ανακατεύουμε συνέχεια για να κρατάνε τα λαχανικά και να μην λιώσουν.
  • Τελικές πινελιές: Η προσθήκη του αγελαδινού βουτύρου στο τέλος δίνει βελούδινη υφή και απίστευτο άρωμα, ενώ η γραβιέρα χαρίζει μια αλμυρή, γεμάτη γεύση.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή