Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 lt γάλα 
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλιτζάνι ρύζι
Μια λωρίδα από τoν φλοιό του λεμονιού
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά (χτυπημένα καλά)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Γαρνίρετε: κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

  1. Συγκεντρώστε τα συστατικά.

    Ingredients for Greek rice pudding

     

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λειώνετε το βούτυρο.

    Melt the butter

     

  3. Προσθέτουμε το γάλα και την πρέζα του αλατιού και το βράζουμε.

    Add the butter

     

  4. Προσθέστε το ρύζι και την λωρίδα από το φλειό του λεμονιού και βράστε για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να αποφύγετε να κολύσει στον πάτο του δοχείου. Θέλετε το ρύζι να είναι μαλακό

    Add lemon

     

  5. Όταν το ρύζι μαλακώσει, αφαιρέστε την λωρίδα λεμονιού και ρίξτε και ανακατέψτε τη ζάχαρη.

    Stir in sugar

     

  6. Προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα μέσα στα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε καλά

    Add mixture to eggs

     

  7. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το προηγούμενο μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.

    Reduce to low

     

  8. Αφαιρέστε την κατσαρόλααπό τη φωτιά, ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε το να κρυώσει (μπορείτε να το μοιράστε και σε μπολάκια)

    Stir in vanilla

     

  9. Για να το σερβίρετε ρίξτε από πανω κανέλα.

    Serve with cinnamon

     

  10. Μπορείτε να το φάτε σε θερμοκραία δωματίου ή κρύο απο το ψυγείο

Προηγούμενο άρθροΜια καλοκαιρινή σαλάτα…μπορει να είναι και γεύμα
Επόμενο άρθροΦανταστική Μανιταρόπιτα