Αν ψάχνετε για μία συνταγή που θα γεμίσει το σπίτι σας με υπέροχα αρώματα και θα σας χαρίσει μια γλυκιά απόλαυση, τότε αυτά τα μπισκότα πορτοκαλιού είναι η ιδανική επιλογή! Είναι τόσο εύκολα που θα τα φτιάξετε ξανά και ξανά, και είναι τέλεια για τον καφέ σας ή το απογευματινό τσάι.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τραγανά Mπισκότα πορτοκαλιού

Αφράτα, χρυσαφένια μπισκότα πορτοκαλιού σε δίσκο, με φέτες πορτοκαλιού

Φτιάξτε αφράτα και μοσχομυριστά μπισκότα πορτοκαλιού με αυτή την πανεύκολη συνταγή. Ιδανικά για τον καφέ ή το απογευματινό σας καφέ!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 16 minutes
Total Time 31 minutes

Ingredients

Για να ετοιμάσουμε αυτά τα λαχταριστά μπισκότα πορτοκαλιού θα χρειαστούμε:

  • 100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (για το πλάσιμο)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα απίθανα μπισκότα πορτοκαλιού:

  1. Θρυμματίζω το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτω το αυγό, το ξύσμα και τον χυμό από το μισό πορτοκάλι.
  3. Αν θέλω, προσθέτω και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα.
  4. Ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  6. Ζυμώνω το μείγμα με μία σπάτουλα (ή με τα χέρια μου, αν είναι πιο εύκολο) μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
  7. Σκεπάζω τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
  8. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (στο στατικό πρόγραμμα).
  9. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο. Πασπαλίζω μία επιφάνεια εργασίας με τη ζάχαρη άχνη και πλάθω τη ζύμη.
  10. Κόβω περίπου 15 κομμάτια (ή όσα θέλω, ανάλογα το μέγεθος που θα τους δώσω).
  11. Τοποθετώ τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  12. Ψήνω για περίπου 16 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.

Notes

Tips για τα Τέλεια Μπισκότα Πορτοκαλιού

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπισκότα πορτοκαλιού σας ακόμα πιο νόστιμα και αρωματικά. Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι πραγματικά μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου) για να ανακατευτεί εύκολα με τη ζάχαρη. Μην παραλείψετε το στάδιο της ψύξης της ζύμης, καθώς αυτό βοηθά τα μπισκότα να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην απλώσουν πολύ κατά το ψήσιμο. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας για επιπλέον άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή