Τυροκούλουρα

Υλικά

200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml ηλιέλαιο
2 ασπράδια αυγών
7g ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
800 γρ. Αλεύρι 00
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Βούτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
2 κρόκους αυγών
γεμιση
τυρί της επιλογης μας

Εκτέλεση

Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το νερό το λάδι το γάλα την ζάχαρη την μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και τα ασπράδια των αυγών που εχουμε χτυπήσει και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ανέβει για 2 ώρες.Κατόπιν την χωρίζουμε σε 10 μπάλες.
Παίρνουμε μια μιά τις μπάλες και τις ανοίγουμε με τα χέρια μας όσο το δυνατόν περισσότερο και απλώνουμε το βούτυρο. Σε αυτό το σημείο αν προτιμάμε βάζουμε τυρί τρυμμένο η κασέρι. Τυλίγουμε σε ρολό το κάθε φυλο ζύμης, στριφογυρίζουμε και το τοποθετούμε στο ταψί. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Αλοίφουμε επειτα με τον κρόκο του αυγού απο πάνω και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία
Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές με κιμά και λαχανικά…πάντα υπέροχες
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια Λαδιού…από το Ακράσι Λέσβου