Οι Τυροκροκέτες είναι ένα ορεκτικό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από ένα απλό οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα πιο επίσημο δείπνο. Η πλούσια γεύση των τυριών και η τραγανή τους υφή τις κάνουν ακαταμάχητες. Εγώ τις σερβίρω ζεστές και τις συνοδεύω με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τυροκροκέτες

Eνα από τα πιο αγαπημένα μου ορεκτικά, τις Τυροκροκέτες. Είναι απίθανες, τραγανές από έξω και μαστιχωτές μέσα, ένα κλασικό σνακ που εγώ το φτιάχνω συνέχεια και πάντα γίνεται ανάρπαστο!
Prep Time
15 minutes
Cook Time
15 minutes
Total Time
30 minutes
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις υπέροχες Τυροκροκέτες θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. Γκούντα ή μείγμα κίτρινων τυριών (τριμμένα)
- 3 κ.σ. Παρμεζάνα (τριμμένη)
- 2 Αυγά
- 3 κ.σ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- Πιπέρι
- Ξερός δυόσμος
Instructions
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι, τόσο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Είναι σημαντικό να μην τις αλευρώσουμε. Αν διαπιστώσετε ότι το μείγμα κολλάει στα χέρια σας κατά το πλάσιμο, μπορείτε να βάλετε λίγο λάδι ή λίγο νερό στην παλάμη σας. Οι μπαλίτσες δεν θα απλώσουν στο τηγάνι.
- Η Συνταγή είναι της κας Βικη Αναματερου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Τυροκροκέτες σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Χειρισμός: Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας κατά το πλάσιμο, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα λαδιού ή νερού στις παλάμες σας.
- Τηγάνισμα: Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για να λιώσουν σωστά τα τυριά στο εσωτερικό, χωρίς να καεί η εξωτερική κρούστα.
- Ποικιλία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό κίτρινων τυριών σας αρέσει, όπως γκούντα, ένταμ, κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, για να δώσετε τη δική σας πινελιά στη γεύση.
- Χωρίς αλεύρι: Δεν χρειάζεται να αλευρώσετε τις κροκέτες. Η συνταγή είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να γίνουν τραγανές από μόνες τους.