Τα τυροπιτάκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή θα σας δώσει το πιο αφράτο αποτέλεσμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με μία ζύμη που μοιάζει με τσουρέκι. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζονται αμέσως.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια

Είμαι ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για τα πιο αφράτα τυροπιτάκια που έχω φτιάξει ποτέ! Γίνονται τόσο μαλακά και νόστιμα που δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα. Είναι ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών, τον καφέ σας ή ακόμα και για ένα γρήγορο σνακ.

Prep Time 45 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα τυροπιτάκια, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. γάλα χλιαρό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 20 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
  • 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγη κανέλα τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού

Για το στόλισμα:

  • 2 κρόκοι αυγών αραιωμένοι με λίγο γάλα
  • Σουσάμι
  • 100 γρ. μαργαρίνη (Βιτάμ) σε κομματάκια

Instructions

Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η μαγιά και να κάνει φουσκάλες. Μετά από λίγο, προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο, το χτυπημένο αυγό, το γιαούρτι και το αλάτι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κάνοντας διπλώματα, μέχρι να έχουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη. Την αλείφουμε με λάδι, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης για τα τυροπιτάκια μέχρι να ενωθούν καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια τυριά θέλετε ή ακόμα και μόνο φέτα. Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6-7 μπάλες. Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε στρογγυλό δίσκο. Κόβουμε τον κάθε δίσκο σε 8 τρίγωνα κομμάτια, προσθέτουμε γέμιση και τυλίγουμε το κάθε κομμάτι όπως τα κρουασάν.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με γάλα, τους ρίχνουμε σουσάμι και βάζουμε πάνω στο καθένα ένα μικρό κομματάκι βιτάμ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς, με πάνω-κάτω θέρμανση, μέχρι να πάρουν ωραίο ροδαλό χρώμα και να είναι ψημένα. Δεν τα παραψήνουμε. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει. Θα είναι απίστευτα μαλακά και αφράτα Ένα ταψί γεμάτο με αφράτα τυροπιτάκια, φρεσκοψημένα με χρυσαφένιο χρώμα.τυροπιτάκια.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα τυροπιτάκια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Ζύμη: Θέλετε η ζύμη να είναι αφράτη και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια σας. Μην προσθέτετε παραπάνω αλεύρι από όσο χρειάζεται.
  • Ψήσιμο: Μην τα παραψήσετε! Μόλις ροδίσουν ελαφρά, είναι έτοιμα. Το υπερβολικό ψήσιμο τα σκληραίνει.
  • Γέμιση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι τυριά θέλετε, ανάλογα με το γούστο σας. Ο συνδυασμός με την κανέλα δίνει μία ιδιαίτερη πινελιά.
  • Αποθήκευση: Για να διατηρήσουν την αφράτη υφή τους, αποθηκεύστε τα σε ένα κουτί που κλείνει καλά, αφού κρυώσουν εντελώς.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή