Η τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού και φέτα είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίτα. Η γέμισή της είναι τόσο αφράτη και κρεμώδης, που λιώνει στο στόμα. Εγώ τη φτιάχνω συχνά γιατί είναι γρήγορη, νόστιμη και πάντα εξαφανίζεται αμέσως από το τραπέζι.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού και φέτα

Τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού και φέτα

Η τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού και φέτα που θα σας ενθουσιάσει. Είναι μια τυρόπιτα που συνδυάζει την αφράτη σφολιάτα με μία απίστευτα κρεμώδη και νόστιμη γέμιση. Είναι τόσο απλή στην εκτέλεση, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε την τυρόπιτά μας, θα χρειαστούμε:

  • 2 φύλλα Σφολιάτα
  • 500 ml Γάλα
  • 80 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 Αυγά
  • Περίπου 300 γρ. Φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο Μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • Σουσάμι (για πασπάλισμα)

Instructions

  1. Για να φτιάξετε την τέλεια τυρόπιτα, ξεκινήστε βάζοντας το γάλα και το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Πάρτε τη φέτα και τρίψτε τη με τα χέρια σας, ενσωματώνοντάς τη στην κρέμα. Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπήστε καλά τρία αυγά και προσθέστε τα στη γέμιση, μαζί με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  3. Σε ένα ταψί, απλώστε λαδόκολλα και τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτα. Αδειάστε τη γέμιση πάνω από το φύλλο και καλύψτε τη με το δεύτερο φύλλο σφολιάτα. Κλείστε καλά τις άκρες και πασπαλίστε με λίγο σουσάμι από πάνω. Ψήστε στους 200°C στις αντιστάσεις, μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η τυρόπιτα με κρέμα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κρέμα: Προσέξτε το σιμιγδάλι να βράσει καλά με το γάλα, για να μην είναι άψητο.
  • Φέτα: Χρησιμοποιήστε μία φέτα καλής ποιότητας, γιατί αυτή δίνει όλη τη γεύση στην τυρόπιτα.
  • Ψήσιμο: Το ψήσιμο στις αντιστάσεις βοηθάει το φύλλο να φουσκώσει ομοιόμορφα και να γίνει τραγανό.
  • Προετοιμασία: Για να μη λερώσετε το ταψί σας, η λαδόκολλα είναι απαραίτητη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή