Η Τυρόπιτα Φόρμας είναι η αγαπημένη μου επιλογή για ένα γρήγορο πρωινό, ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα πεντανόστιμο κολατσιό για το σχολείο. Με τα τσαλακωμένα φύλλα κρούστας, γίνεται απίστευτα αφράτη και τραγανή, και η γέμιση με τη φέτα και το ανθότυρο είναι σκέτη απόλαυση. Εγώ τη φτιάχνω συνέχεια και πάντα γίνεται ανάρπαστη!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυρόπιτα Φόρμας

Κοντινό πλάνο στην επιφάνεια της τυρόπιτας φόρμας, που δείχνει την χρυσαφένια και τραγανή κρούστα της.

Θα φτιάξουμε μαζί μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες τυρόπιτες που υπάρχουν, την Τυρόπιτα Φόρμας. Είναι μια τυρόπιτα που δεν θέλει πολύ κόπο, γίνεται αφράτη και πολύ νόστιμη, και εγώ την ετοιμάζω όταν θέλω κάτι γρήγορο και σπιτικό για όλη την οικογένεια!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την εύκολη και γρήγορη Τυρόπιτα Φόρμας θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο Φύλλο κρούστας (περίπου 450γρ.)
  • 6 Αυγά
  • 1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι Καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.γ. Αλάτι (ή ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί)
  • 300 γρ. Τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
  • 200 γρ. Ανθότυρο (θρυμματισμένο)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη τυρόπιτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω καλά τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκέλαιο και το αλάτι. Ανακατεύω και τέλος, ρόχνω τη θρυμματισμένη φέτα και το ανθότυρο. Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνω καλά μια φόρμα ή ένα ταψί. Αρχίζω στρώνοντας δύο φύλλα κρούστας για να καλύψω τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας. Στη συνέχεια, ρίχνω μία στρώση από τη γέμιση και τοποθετώ από πάνω ένα τσαλακωμένο φύλλο κρούστας. Συνεχίζω να εναλλάσσω στρώσεις από τη γέμιση και τσαλακωμένα φύλλα, μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να καλύψω το πάνω μέρος της πίτας με δύο ακόμα φύλλα κρούστας. Πασπαλίζω την επιφάνεια με λίγο λάδι από τη γέμιση.

Βάζω τη φόρμα σε ήδη προθερμασμένο φούρνο. Ψήνω στους 180°C με αέρα για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή.

Η Συνταγή είναι της κας Κατερίνα Φουντούκη Βλάχου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τυρόπιτα Φόρμας σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Τυριά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο φέτα ή να προσθέσετε και άλλα τυριά που σας αρέσουν, όπως κασέρι ή κεφαλοτύρι, για πιο έντονη γεύση.
  • Το μυστικό: Όπως λέει και η συνταγή, δεν χρειάζεται να λαδώσετε τα φύλλα ανάμεσα. Το λάδι που περιέχει η γέμιση είναι αρκετό για να γίνει η πίτα αφράτη και νόστιμη.
  • Ψήσιμο: Για να γίνει ακόμα πιο τραγανή, μπορείτε να την ψεκάσετε με λίγο νερό πριν την βάλετε στον φούρνο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή