Οι Φλογέρες Πατάτας με Τυρί είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές που φτιάχνω στην κουζίνα μου, γιατί συνδυάζουν τη νοστιμιά της πατάτας με τη γεύση του λιωμένου τυριού. Όταν τα παιδιά μου ζητούν κάτι διαφορετικό για μεζέ ή για δείπνο, πάντα επιστρέφω σε αυτή την εύκολη συνταγή που μου έμαθε η μαμά μου. Επιπλέον, είναι τέλεια για όσες φορές έχω περισσευμένες βραστές πατάτες και θέλω να τις αξιοποιήσω με έναν γευστικό τρόπο.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Φλογέρες Πατάτας με Τυρί

Μια πιατέλα με χρυσαφένιες φλογέρες πατάτας με τυρί, έτοιμες για σερβίρισμα

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε τις πιο νόστιμες φλογέρες πατάτας με τυρί, τραγανές απέξω και με λιωμένο τυρί στη μέση! Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για ορεκτικό ή συνοδευτικό και αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Δοκίμασέ την σήμερα!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 5 μέτριες βραστές πατάτες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. παξιμάδι τριμμένο
  • 100 γρ. σκληρό τυρί (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι)
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
  • μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • αλάτι κατά προτίμηση

Instructions

Προετοιμασία της Βάσης

Αρχικά, βράζω τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζω προσεκτικά όσο είναι ακόμα ζεστές και τις τρίβω στον χοντρό τρίφτη ή τις περνάω από τον κρεατομηχανή. Προσθέτω τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και τα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ενσωμάτωση του Αλευριού

Κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω σιγά σιγά στο μείγμα των πατατών. Ανακατεύω απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Εάν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτω λίγο ακόμα αλεύρι.

Προετοιμασία του Τυριού

Κόβω το τυρί σε μικρά ραβδάκια, περίπου στο μέγεθος του μικρού δαχτύλου. Είναι σημαντικό το τυρί να είναι σε κομμάτια που θα λιώσουν εύκολα αλλά δεν θα τρέξουν έξω από τα πατατοκολοκύθια κατά το τηγάνισμα.

Σχηματισμός των φλογέρων

Βρέχω τα χέρια μου με νερό και παίρνω μια χούφτα από το μείγμα πατάτας. Το ανοίγω στην παλάμη μου, τοποθετώ ένα κομμάτι τυρί στο κέντρο και το κλείνω προσεκτικά σχηματίζοντας ραβδάκια. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Τηγάνισμα και Σερβίρισμα

Περνάω κάθε φλογέρα από το τριμμένο παξιμάδι και τα τηγανίζω σε καυτό λάδι από όλες τις πλευρές. Όταν αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα, τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά με τη σάλτσα που προτιμώ.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή