Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνι γάλα (330 γρ.)
2 φακελακια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βιταμ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Κανέλα και ζάχαρη για γέμιση

Εκτέλεση

Σε μια λεκανιστσα ανακατέψτε το ζεστό γάλα, τη ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατευουμε με αυγοδαρτη.
Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Προσθέστε το ελαφρως λιωμένο βιταμ και ενσωματώστε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη ευπλαστη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο. Πασπαλίζουμε με ένα μείγμα κανέλας και ζάχαρης.
Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό σφιχτά σε ένα κούτσουρο. Κόβουμε σε φέτες 2 εκ και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψί ή στρωμένο με σιλικόνη.
Σκεπάζουμε τα ρολά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά μέχρι να φουσκώσουν.
Ψήνετε τα ρολά κανέλας 25 λεπτά στον αερα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Προηγούμενο άρθροΣπιτική κρεατόσουπα
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες