Τα Ψητά μήλα με σάλτσα κρασιού και πορτοκάλι αποτελούν ένα από τα πιο αρωματικά και υγιεινά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα σου, φέρνοντας μυρωδιές και ζεστασιά στο σπίτι. Μέσα από αυτή την πανεύκολη συνταγή, χρησιμοποιούμε φρέσκα φρούτα και λίγα ακόμα υλικά για να δημιουργήσουμε ένα ελαφρύ, αλλά ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση επιδόρπιο. Αρχικά, σου δείχνω πώς να προετοιμάσεις τα μήλα και στη συνέχεια να τα ψήσεις μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
Υλικά για τα Ψητά Μήλα
- 6 κόκκινα μήλα
- 30 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (περίπου 5 κ.σ.)
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 25 ml γλυκό κρασί
- 4 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση της Συνταγής
Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 170°C, γιατί πρέπει να είναι ζεστός όταν βάλω τα μήλα.
Πλένω καλά τα μήλα μου και αφαιρώ τον πυρήνα τους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο.
Τοποθετώ τα μήλα σε ένα ταψί και χαράζω ελαφρά την κορυφή τους σε σχήμα σταυρού. Αυτό το κάνω για να εισχωρήσουν καλύτερα τα υγρά και η ζάχαρη.
Γεμίζω το κενό κέντρο κάθε μήλου με 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Βάζω τα 4 ξυλάκια κανέλας ενδιάμεσα στα μήλα, μέσα στο ταψί.
Ρίχνω λίγο γλυκό κρασί στο κέντρο του κάθε μήλου και συμπληρώνω μέσα στο ταψί με τον χυμό πορτοκαλιού.
Ψήνω τα ψητά μήλα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180°C. Περιστασιακά, περιχύνω τα μήλα με τη σάλτσα τους από το ταψί.
Σβήνω τον φούρνο, αφήνω τα μήλα να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τα ψητά μήλα
Για τα ψητά μήλα προτιμήστε κόκκινα μήλα, γιατί έχουν πιο γλυκιά γεύση και διατηρούν το σχήμα τους.
Το περιστασιακό περιχυτικό με τη σάλτσα είναι το μυστικό για να μελώσουν τα μήλα και να γίνουν ζουμερά.
Μπορείτε να σερβίρετε τα ψητά μήλα με σάλτσα ζεστά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή κανέλα.













