Τα πιο αφράτα μαστιχωτά τσουρέκια

Αυτή η συνταγή για τσουρέκια είναι απλά εκπληκτική! Το αποτέλεσμα είναι αφράτα, ζουμερά τσουρέκια με πλούσια γεύση και υπέροχη υφή. Η συνταγή είναι λεπτομερής και εύκολη να ακολουθηθεί, και οι οδηγίες για το πλέξιμο των τσουρεκιών είναι κατατοπιστικές. Ακόμα και αν δεν έχετε ξαναπλέξει τσουρέκια, με αυτή τη συνταγή θα τα καταφέρετε σαν επαγγελματίες!

Μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η ζύμη είναι εύκολη στην επεξεργασία και δεν κολλάει στα χέρια.
  • Η γεύση είναι ισορροπημένη, με τη γλυκύτητα να μην είναι υπερβολική.
  • Τα τσουρέκια φουσκώνουν τέλεια και ψήνονται ομοιόμορφα.
  • Η υφή είναι αφράτη και μαλακιά, χωρίς να είναι σκληρή ή στεγνή.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι η καλύτερη συνταγή για τσουρέκια που έχω δοκιμάσει ποτέ.

Μερικές επιπλέον συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση.
  • Ζυμώστε τη ζύμη καλά για να γίνει αφράτη.
  • Αφήστε τα τσουρέκια να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
  • Αλλείψτε τα τσουρέκια με αυγό πριν τα ψήσετε για να γίνουν χρυσαφένια.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

470 – 490 γρ. αλεύρι σκληρό
60 ml. νερό
18 γρ. φρέσκια μαγιά ή 6 γρ. ξηρή
3 μεγάλα αυγά
8 γρ. αλάτι
85 γρ. μέλι ή 70 γρ. ζάχαρη
60 ml. ηλιέλαιο
1 αυγό και 1 κουταλιά της σούπας γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά σε 60 ml νερό χλιαρό. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε το αλάτι το μέλι η την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς.
Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μας.
Λαδώνουμε ένα μπολ  την σκεπάζουμε και την  βάζουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Κόβουμε τη ζύμη στα 2.Το ένα μέρος το κόβουμε στα 4 ίσα μέρη  και το άλλο στα 6.Τα πλάθουμε μπαλάκια τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τ αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης σε λεπτό φύλλο. Το ρολάρουμε από τη μία πλευρά ώστε να σχηματίσουμε ένα μπαστούνι.
Το πλάθουμε στη συνέχεια με τα χέρια ξεκινώντας από τη μέση προς την άκρη ώστε να μεγαλώσει. Συνεχίζουμε κατ αυτό τον τρόπο μέχρι να πλάσουμε όλα τα μπαλάκια ζύμης.
Για τον τρόπο πως θα κάνετε την πλεξούδα παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο.

Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά γάλα τα πασπαλίζουμε με σουσάμι (αν θέλουμε) και τ αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσουν σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 ° C 35 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία θα εξαρτηθούν από τον κάθε φούρνο.

Καλή επιτυχία