Έχω δοκιμάσει πολλά κέικ, αλλά αυτό είναι το αγαπημένο μου. Γίνεται ελαφρύ και αφράτο.

Υλικά:

6 αυγά,
1 κουπα ζάχαρη,
1 κουπα αλεύρι,
6 κουταλιές λάδι,
βανίλια και
προαιρετικά κακάο.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κτυπημένους κρόκους αυγού, το αλεύρι,
το λάδι και τη βανίλια. Το προκύπτον μείγμα χύνεται σε μια κατσαρόλα ή κασσίτερο (όποιος έχει, αλλά το ταψί πρέπει να είναι λιπαρό. Ενώ στο ταψί με το δαχτυλίδι βάζω χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και είναι πολύ πιο εύκολο για μένα μετά από αυτό). Ψήστε 5 λεπτά στους 200 ° C και στη συνέχεια 18 λεπτά στους 160 ° C ή έως ότου είναι έτοιμο. Δοκιμάζω αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Γεμίζω το κύπελλο με αλεύρι πάνω από το μισό, κάνω το ίδιο με τη ζάχαρη, προσπαθώ να το κρατήσω άδειο 1/3. Εάν θέλετε πασπαλίστε και με άχνη ζάχαρη

Καλή Επιτυχία