Γαριδομακαρονάδα
Αυτή η γαριδομακαρονάδα με λινγκουίνι δεν είναι απλά ένα πιάτο, είναι μια εμπειρία! Η γλυκιά γεύση των γαρίδων αγκαλιάζεται από τη ντομάτα και το σκόρδο, ενώ τα λινγκουίνι ρουφούν όλο το νοστιμότατο ζωμό. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων που σε ταξιδεύει σε μια ιταλική trattoria δίπλα στη θάλασσα.
Τι μου άρεσε:
- Η φρεσκάδα των υλικών: Οι γαρίδες ήταν ζουμερές και γλυκές, ενώ η ντομάτα είχε πλούσια γεύση.
- Η ισορροπία των γεύσεων: Η σάλτσα ντομάτας ήταν αρκετά πικάντικη για να δώσει ενδιαφέρον, χωρίς να υπερκαλύπτει τη γεύση των γαρίδων.
- Η υφή των λινγκουίνι: Τα λινγκουίνι ήταν al dente, κρατώντας μια ωραία μασητική υφή.
- Η ευκολία: Το πιάτο ήταν πανεύκολο στην παρασκευή του, ιδανικό για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.
- Αν θέλετε μια πιο πικάντικη εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε τσίλι flakes ή ψιλοκομμένο peperoncino.
Συνολικά:
Αυτή η γαριδομακαρονάδα με λινγκουίνι είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει! Είναι γευστικό, εύκολο στην παρασκευή του και ιδανικό για κάθε περίσταση. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Βαθμολογία: 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Υλικά
Για τη γαριδομακαρονάδα
8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες
300 γρ. μακαρόνια
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
1/4 φλ. ούζο
1 πρέζα/ες καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για το καθάρισμα
Βγάζουμε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και αφήνουμε το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά.
Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα.
Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως.
Η Συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρπαρίγου και η εκτέλεση της κας Natasa Cuka