Τα Γεμιστά με Γαρίδες και Καστανό Ρύζι είναι ένα πιάτο που θα σας εκπλήξει με την πλούσια γεύση του. Η ντομάτα που ψήνεται στον φούρνο αποκτά μια απίστευτη γλύκα και η γέμιση είναι γεμάτη αρώματα. Είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με μια μοντέρνα πινελιά. Εγώ τα φτιάχνω όταν θέλω κάτι διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα εύκολο.

Υλικα:

1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
2 χούφτες γαρίδες καθαρισμένες μικρές
1 σφηνάκι ούζο
6 ντοματες
αλάτι πιπέρι
φρέσκο μαϊντανό
δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια ρύζι καστανό

Εκτέλεση

Σε μία ρηχή κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο τσιγαριστά το κρεμμύδι, πιπεριά πράσινη-κόκκινη μετά έριξα περίπου τις γαρίδες καθαρισμένες
ούζο
Μετά έβαλα και την ψίχα από τις ντομάτες αλάτι πιπέρι φρέσκο μαϊντανό δυόσμο και σκόρδο
Μόλις πήρε μία βράση έριξα περίπου 200 γραμμάρια ρύζι καστανό και άφησα λίγο να πιεις τα πολλά υγρά από τις ντομάτες
Μετά γέμισα τις ντομάτες. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού με μισό ποτήρι νερό και ελαιόλαδο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Γεμιστά με Γαρίδες και Καστανό Ρύζι σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Γέμιση: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, καρότο ή πιπεριά, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Ρύζι: Αν δεν έχετε καστανό ρύζι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κινόα ή πλιγούρι.
  • Μπαχαρικά: Προσθέστε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως πάπρικα, κάρι ή ρίγανη, για να δώσετε μια διαφορετική πινελιά.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα γεμιστά με μια δροσερή σάλτσα ντομάτας ή λίγο λεμόνι για έξτρα δροσιά.

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου