Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς

Καταπληκτικό Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς! Τρυφερό, μυρωδάτο. Η κρέμα συμπληρώνει τέλεια τη γεύση.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουσδήποτε ξηρούς καρπούς, αλλά τα καρύδια, κατά τη γνώμη μου, λειτουργούν καλύτερα.

Από την καθορισμένη ποσότητα υλικών παίρνετε περίπου 12 κέικ.

Συστατικά

ζύμη:
150 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ καρότα ψιλοτριμμένα (θα χρειαστούν 3-4 καρότα)
100 γρ καρύδια
2 κουτ μπέικιν πάουντερ
200–250 γρ αλεύρι

κρέμα:
200 gr. τυρί κρέμα (πχ Φιλαδέλφια)
1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
1 φλ. σαντιγύ
1 1/2 κ.γ. βανίλια

Παρασκευή

Προετοιμασία της ζύμης
Ψιλοκόψτε τους ξηρούς καρπούς. Τρίβουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε αυγά.
Ανακατέψτε.
Προσθέστε καρότα και ξηρούς καρπούς.
Ανακτεψτε.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Ανακτεψτε.

Λαδώνω ελαφρά τη φόρμα (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα 20×30 εκ.) ή την στρώνω με χαρτί ψησίματος. Στρώνουμε τη ζύμη. Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.ήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφήστε το έτοιμο κέικ μα κρυωσει.

Προετοιμασία της κρέμας
Χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομειογενές.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κεικ και το ισιώνω
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια κόψτε σε ορθογώνια ή τετράγωνα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ καρότου με καρύδια

Υλικά

300 gr αλεύρι
4 αυγά
250 gr κρυσταλλική ζάχαρη
450 gr καρότα (τριμμένα)
150 gr καρύδια (ψιλοκομμένα)
200 ml μαγειρικό λάδι
2 πακέτα ζάχαρη βανίλιας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Υλικά γλάσου:

250 gr μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 gg μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)

Να διακοσμήσω:
περίπου. 100 gr καρύδια (ψιλοκομμένα)

Προετοιμασία: (διάμετρος φόρμας για κέικ με ελατήριο: 24 εκ.)

1. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν και μετά ανακατεύουμε με το μαγειρικό λάδι. Ανακατεύουμε πρώτα το μειγμα ζάχαρη-αυγό στο μείγμα του αλευριού
και μετά προσθέτουμε το τριμμένο καρότο (στο τρίφτη στο ψιλό) και τα καρύδια ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.

2. Ρίξτε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, περ. Ψήνουμε για 85 λεπτά (από πάνω έβαλα λαδόκολλα).
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του γλάσου.
4. Όταν ψηθεί (δοκιμάζουμε με οδοβτογλιφίδα), το βγάζουμε από τη φόρμα του κέικ, περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του το γλάσο μασκαρπόνε. Το επάνω μέρος μπορεί να διακοσμηθεί όπως επιθυμείτε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: http://webcukraszda.hu/epres-csokis-valtozatok/

 

Προηγούμενο άρθροΠίτα με μήλα και σταφίδες
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο τυραμισού πανετόνε