Το Κέικ με κρέμα και μαρμελάδα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ ή να γίνει το τέλειο επιδόρπιο για ένα τραπέζι. Η υφή του είναι τόσο αφράτη και η γεύση του τόσο γεμάτη που πραγματικά είναι αδύνατο να αντισταθείς. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

2 1/2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας ζαχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ξινόγαλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
2 κούπες γάλα (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
1 κούπα σπιτικό γλυκό κεράσι με το σιρόπι του(όχι το τραγανό κεράσι του εμπορίου)ή βύσινο γλυκό,ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας!
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ κορν φλάουερ

Εκτέλεση

1.Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.Κατεβάζω απ’τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες.Αφήνω στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη(να μην πιάσει ”πέτσα”)και αφήνω να γίνει χλιαρή.

2.Σ’ένα άλλο κατσαρολάκι αδειάζω το γλυκό κεράσι,(ή τη μαρμελάδα)το νερό,το κορν φλάουρ ανακατευω και βράζω να πήξει η σαλτσούλα.Αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρή.

3.Κοσκινίζω 2 φορές τη φαρίνα.

Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτω το σπορέλαιο,το ξινόγαλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.Χτυπάω ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνω για να βγει αφράτο το κέικ!)
Αδειάζω το μίγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ.το καθένα βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολα.

4.Χτυπάω με ενα σύρμα ή στο μίξερ την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβωντας την άκρη με ψαλίδι και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 1-2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.Στα κενά αυτά στρώνω με ένα κουταλάκι τη σάλτσα κεράσι.
Ψήνω και τα 2 ταψάκια μαζί στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα.Δεν τα παραψήνω.Εγώ έφτιαξα 1 ταψάκι με σάλτσα κεράσι και 1 ταψάκι με σάλτσα βερίκοκο!
Είναι πεντανόστιμα!!!

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κέικ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Αλεύρι: Μην παραλείψετε το κοσκίνισμα της φαρίνας. Θα βοηθήσει πολύ στο να γίνει το κέικ σας αφράτο.
  • Χτύπημα: Μόλις προσθέσετε το αλεύρι, μη χτυπήσετε το μείγμα περισσότερο από όσο χρειάζεται. Θέλετε απλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Κρέμα: Τοποθετήστε την μεμβράνη πάνω στην κρέμα, ώστε να εφάπτεται, για να μην δημιουργηθεί η “πέτσα”.
  • Σάλτσα: Αντί για γλυκό του κουταλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας, όπως βερίκοκο ή φράουλα, για να δημιουργήσετε το δικό σας αγαπημένο κέικ με κρέμα και μαρμελάδα.

…πολύ καλό είναι εξαιρετικό!!!Της Σοφης Τσιώπου via Βασω ΚουτρουπανηΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές