Ο Δίχρωμος κορμός με λευκή και μαύρη σοκολάτα είναι ένα γλυκό που αποτελεί πραγματική πανδαισία γεύσεων και υφών! Είναι ο τέλειος συνδυασμός λευκής και μαύρης σοκολάτας, με αποτέλεσμα να είναι τόσο αφράτος και υγρός εσωτερικά, ενώ η επικάλυψη σοκολάτας του δίνει μια γυαλιστερή και τραγανή επιφάνεια. Είναι ένα γλυκό που πάντα με εντυπωσιάζει και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιάσει κι εσάς!

Υλικά

για την λευκή κρέμα
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
300 ml φυτική κρέμα γάλακτος

για την μαύρη κρέμα
300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
300 ml φυτική κρέμα γάλακτος

50 ml γάλα
1 βανίλια
1 και μισό πακέτο μπισκότα

Γκαναζ σοκολάτας
200 γραμμάρια σοκολάτα μαυρη
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε σε μπεν μαρί λευκή κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε για μία ώρα ψυγείο
Η ίδια διαδικασία με τη μαύρη σοκολάτα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για μία ώρα
Μετά από μία ώρα χτυπάμε με το μίξερ τα μειγματα σοκολάτας να γινουν κρέμα.
Καλύπτουμε μία μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη βουτάμε τα μπισκότα τα 50ml γάλα και στρώνουμε μετα το μισό από τη λευκή κρέμα
Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα 1/2 μαύρη σοκολάτα – μπισκότα την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα – μπισκότα – μαύρη σοκολάτα

και καλύπτουμε τελευταία στρώση με τα μπισκότα με μεμβράνη

στο ψυγείο για 5 ώρες
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε γκανάζ σοκολάτας που λιώνουμε σε μπεν μαρί

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Μαρια Τερζιδου