Ο Κορμός Σοκολάτας είναι το ιδανικό γλυκό για όσους αγαπούν τη σοκολάτα, αλλά δεν έχουν χρόνο ή διάθεση για ψήσιμο. Είναι ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου, που φτιάχνεται πανεύκολα, ειδικά αν σας έχουν περισσέψει κομμάτια από κέικ! Με πλούσια γεύση σοκολάτας, άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας, και μια βελούδινη γέμιση, είναι σίγουρο ότι θα γίνει ο αγαπημένος σας Κορμός Σοκολάτας

Συστατικά

4 1/2 – 5 φλιτζάνια τριμμένο κέικ,
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας,
1 τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (ξύσμα)
Σχεδόν ένα φλιτζάνι γάλα (180 ml).

Για την Γέμιση
 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
 1/2 φλιτζάνι σκόνη ζάχαρης

Για απο πάνω.
Σιρόπι σοκολάτας και τριμμένη καρύδα.

Διαδικασία

Τοποθετήστε το τριμμένο κέικ σε ένα βαθύ μπολ.
Στο μπολ ανακατέψτε τη σκόνη κακάο με το ξύσμα πορτοκαλιού, ζάχαρη και σκόνη κανέλας.
Προσθέστε το γάλα αργά και ζυμώστε καλά.
Ελέγξτε το μείγμα παίρνοντας ένα μικρό κομμάτι από αυτό και το κυλάτε στην παλάμη σας.
Εάν μπορείτε εύκολα να πλάθετε την ζύμη στην παλάμη σας, τότε το μείγμα είναι εντάξει.


Τοποθετήστε ένα πλαστικό περιτύλιγμα σε μια απλή επιφάνεια και τοποθετήστε το μείγμα και τυλίξτε το.


Προετοιμάστε τη γέμιση. Τοποθετήστε ένα δοχείο μεταλικό και το χτυπητήρι του μίξερ στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το μπολ από την καταψύξη. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, τη σκόνη κακάο και τη σκόνη ζάχαρης και χτυπάτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για 4-5 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές / μία κουταλιά και κρατά το σχήμα της.

Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα στο κέικ και απλώστε το γέμιση ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.


Τυλίξτε το κέικ με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.


Στη συνέχεια, πάρτε το κέικ έξω από το ψυγείο και ρίξτε την σοκολάτα – καρύδα  κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κέικ στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα , βγάλτε το από τον καταψύκτη 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Tips για τον Τέλειο Κορμό Σοκολάτας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο Κορμός Σοκολάτας σας ακαταμάχητος! Για να είναι ο κορμός σας πιο αρωματικός, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του κέικ λίγο κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού. Βεβαιωθείτε ότι το κέικ έχει πολτοποιηθεί καλά, αλλά όχι σε σημείο να γίνει πάστα, ώστε να δίνει μια ωραία υφή στον κορμό. Όταν απλώνετε τη γέμιση, προσπαθήστε να την απλώσετε ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες για να έχετε γέμιση σε κάθε φέτα. Το κρύο μπολ και το χτυπητήρι για την κρέμα γάλακτος είναι το μυστικό για να γίνει η γέμιση αφράτη και να κρατήσει το σχήμα της.

Καλή Επιτυχία