Λαλάγγια

Υλικά

1 κιλό αλεύρι,
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
αλάτι,
λίγο χλιαρό νερό,
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε αλεύρι και λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε πάλι.
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τη ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του αλευριού και ξαναζυμώνουμε.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον για μια ώρα.

Από την ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια που τα ανοίγουμε σε κορδόνια και τα διπλώνουμε να πάρουν σχήματα σαν σαλιγκαράκια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να γίνουν χρυσά από όλες τις πλευρές.
Τα λαλάγγια τρώγονται σκέτα, αλλά συνοδεύονται και με μια πικάντικη φέτα ή με γραβιέρα και μέλι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά Αμυγδαλωτά
Επόμενο άρθροMπακλαβαδάκια γιαννιώτικα βουτυράτα με αγελαδινό βούτυρο