Η μακαρονόπιτα με τυρί είναι ένα αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια, το οποίο φέρνει στο νου αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που μπορείς να την φτιάξεις ακόμα και αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα. Συνεπώς, με λίγα μόνο υλικά και μερικά απλά βήματα, ετοιμάζεις ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου. Είναι η ιδανική επιλογή για τις καθημερινές σου ανάγκες, αφού είναι γρήγορη και οικονομική.


Υλικά για τη Μακαρονόπιτα

  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 600 ml γάλα
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. τυρί

Εκτέλεση της Συνταγής

Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μία κανάτα κρύο νερό. Τα στραγγίζω και τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα.

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνω το μισό στα μακαρόνια. Προσθέτω τα 100 γρ. από τη φέτα και ανακατεύω καλά να πάει παντού. Ρίχνω 250 ml από το γάλα στα μακαρόνια και τα αλατίζω. Ανακατεύω ξανά.

Χτυπάω τα δύο αυγά με λίγο γάλα, βάζω αλάτι και περιχύνω τα μακαρόνια. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνω το βούτυρο που έμεινε και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω με το σύρμα καλά ώστε να μην υπάρχει κανένας σβόλος από το αλεύρι. Ρίχνω το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνω την μπεσαμέλ.

Αδειάζω τα μακαρόνια σε ένα ταψί το οποίο έχω βουτυρώσει και αλευρώσει. Ρίχνω το άλλο αυγό στην μπεσαμέλ και ανακατεύω καλά. Τρίβω τα άλλα 100 γρ. της φέτας πάνω στα μακαρόνια και τα περιχύνω με την μπεσαμέλ.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά

Χρήσιμα Tips για τη Μακαρονόπιτα

Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η μακαρονόπιτα με τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα τυριά, όπως γκούντα ή κεφαλοτύρι, αντί για φέτα.

Μην παραβράσετε τα ζυμαρικά, ώστε να κρατήσουν τη φόρμα τους στο ψήσιμο.

Το κρύο νερό που ρίχνουμε στα μακαρόνια αφού βράσουν, βοηθάει να μην κολλήσουν μεταξύ τους.


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονοπιτα με σπιτικό φύλλο

Μακαρονοπιτα με σπιτικό φύλλο

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5 ή 3
4 αβγα
1/2 κιλό φέτα
λίγη γραβιέρα αν θέλουμε
1 κούπα γάλα
πιπέρι
αλλαντικό όχι πολύ λιπαρο (προεραιτικα)
λίγο γάλα για επαλλειψη

Εκτέλεση

Στρωνουμε δύο φύλλα κάτω λαδωνοντας αναμεσα.
Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια σουρωνουμε και ανακατεύουμε με τα αβγα χτυπημένα. φέτα και λίγη γραβιέρα, μια κούπα γάλα πιπέρι και αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και κάποιο αλλαντικό όχι πολύ λιπαρο

Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα λαδωνοντας αναμεσα ,λαδωνουμε την επιφάνεια και περνάμε και λίγο γάλα χαρασουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου νά χρυσισει
η επιφάνεια και να ροδισει και ο πάτος της πίτας

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Demetra Karapanou