Αυτή η Μακαρονόπιτα με ζαγορίσιο φύλλο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα! Η τραγανή υφή του ζαγορίσιου φύλλου συνδυάζεται τέλεια με τη ζουμερή γέμιση από μακαρόνια, τυριά και αυγά. Η γεύση είναι πλούσια και γεμάτη, ενώ η μυρωδιά του ψησίματος ανοίγει την όρεξη. Το ζαγορίσιο φύλλο είναι λεπτό και τραγανό, και δίνει στο πιάτο μια ωραία υφή.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο ζαγορίσιο
1 πακέτο μακαρόνια νουμ. 2
400 γρ. φέτα
1/2 λίτρο γάλα
6 αυγά
Λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλο 30-40 εκ.
Βάζουμε 3 φύλλα κάτω στο ταψί καλα λαδωμένα, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται.
Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια πάνω στο φύλλο.
Πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Γυρνάμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα ζαγορίσιο, λαδώνοντας κάθε φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Tips για την Τέλεια Μακαρονόπιτα με Ζαγορίσιο Φύλλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Μακαρονόπιτα με ζαγορίσιο φύλλο σας πραγματικά αξεπέραστη.

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση και άλλα υλικά που μας αρέσουν, όπως ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές ή ψιλοκομμένα κρεμμύδια, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να βουτυρώσουμε τα φύλλα ζαγορίσιο αντί να τα λαδώσουμε, για πιο έντονη γεύση και άρωμα.
  • Για να γίνει ακόμα πιο τραγανή η πίτα, μπορούμε να την ψήσουμε για λίγα λεπτά επιπλέον στο τέλος, αφαιρώντας το ταψί από το φούρνο και αφήνοντας την πίτα να ροδίσει καλά.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε την πίτα με μία δροσερή σάλτσα ντομάτας ή ένα δροσιστικό τζατζίκι.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας ελευθ γκογκου