Τα Μύδια αχνιστά με μουστάρδα είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση του. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τα θαλασσινά αλλά και για όσους αναζητούν μια διαφορετική νηστίσιμη συνταγή. Εγώ τα σερβίρω με λίγο χυμό λεμονιού και είναι σκέτη απόλαυση! Η συνταγή είναι της κας Μυρσίνης Ρουμελιώτου-Μαυριάνου.
Υλικά (για 4-5 μερίδες):
- 500γρ. μύδια κατεψυγμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Προαιρετικά: χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε καλά.
- Σβήνουμε με λίγο νερό (περίπου μισό ποτήρι) και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Προαιρετικά, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα.
Συνοδευτικά:
Μπορείτε να σερβίρετε τα μύδια με ρύζι, πατάτες τηγανητές, μακαρόνια, ή όσπρια (όπως μαυρομάτικα φασόλια).
Καλή όρεξη!
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μύδια αχνιστά με μουστάρδα σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Συνοδευτικά: Μπορείτε να σερβίρετε τα μύδια με ρύζι, πατάτες τηγανητές, μακαρόνια, ή όσπρια (όπως μαυρομάτικα φασόλια).
- Πικάντικη γεύση: Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι ή πιπέρι καγιέν μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
- Προσοχή στο νερό: Φροντίστε να μην βάλετε πολύ νερό στα μύδια, για να μην χάσουν τη γεύση τους.
- Φρεσκάδα: Είναι σημαντικό τα μύδια να είναι φρέσκα. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μύδια, τα βάζετε στην κατσαρόλα αφού σοτάρετε τα λαχανικά και τα αχνίζετε μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάτε.
H συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου









