Tα πιο νόστιμα και αρωματικά μπισκοτοκούλουρα με καρύδι, μία πραγματικά απλή συνταγή που θα λατρέψεις. Αυτά τα κουλουράκια γίνονται τραγανά απ’ έξω και τόσο μαλακά στο εσωτερικό, γεμίζοντας το σπίτι σου με το υπέροχο άρωμα της κανέλας και του πορτοκαλιού. Λοιπόν, αν ψάχνεις για ένα γλυκό που γίνεται γρήγορα και με λίγα υλικά, τότε αυτή η συνταγή είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπιστοκοκουλουρα με Καρύδι
Ανακάλυψε πώς θα φτιάξεις τα πιο εύκολα και τραγανά Μπιστοκοκουλουρα με καρύδι! Μια απλή και υπέροχη συνταγή που γεμίζει το σπίτι με αρώματα κανέλας και πορτοκαλιού. Δοκίμασέ τα και θα γίνουν τα αγαπημένα σου!
Ingredients
Για να φτιάξεις αυτά τα λαχταριστά κουλουράκια, θα χρειαστείς:
- 2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι κονιάκ
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι καρύδια, κομμένα στο χέρι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μπισκοτοκούλουρα.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω το καλαμποκέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη και την κανέλα. ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύω τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού. μόλις αφρίσει, το προσθέτω στο μείγμα του λαδιού.
3. Στη συνέχεια, αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά-σιγά, ζυμώνοντας με τα χέρια μου.
4. Συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να έχω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. προσθέτω αλεύρι όσο χρειαστεί.
5. Τέλος, ρίχνω στη ζύμη τα κομμένα καρύδια και ζυμώνω για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
6. Πλάθω τα μπισκοτοκούλουρα με καρύδι στο σχήμα που θέλω και τα τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
7. Ψήνω τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Η υφή της ζύμης: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, αλλά όχι κολλώδης. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν αφράτα και τραγανά.
- Το μυστικό της σόδας: Μην παραλείψεις να διαλύσεις τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Αυτό βοηθάει πολύ στο φούσκωμα και στην υφή.
- Το ψήσιμο: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σου, οπότε παρακολούθησε τα κουλουράκια για να μην καούν.











