Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι είναι μια συνταγή που πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια, αφού είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας! Είναι απίστευτα αφράτη και νόστιμη, και μπορείτε να την απολαύσετε για πρωινό, ως ελαφρύ γεύμα ή ως συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που μπορεί να την ετοιμάσει ακόμα και ένας αρχάριος μάγειρας, ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.


Υλικά για την Τυρόπιτα

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240 γρ.)
  • 2 φρέσκα αυγά
  • 400 γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι λάδι (160 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση της Συνταγής

Χτυπάω σε μια λεκάνη το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός.

Θρυμματίζω τη φέτα και τη ύνω μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια, κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω μαζί με το baking powder σιγά-σιγά στο μείγμα, φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύω καλά. Αν το μείγμα μου βγει λίγο σφιχτό, προσθέτω λίγο νερό και ανακατεύω.

Προθερμαίνω το φούρνο και ρίχνω σε ένα λαδωμένο ταψί (κουζίνας) το μείγμα, φροντίζοντας να το στρώσω ομοιόμορφα.

Ψήνω την τυρόπιτα με φέτα στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά

Χρήσιμα Tips για την Τυρόπιτα

Για να βεβαιωθείτε ότι η τυρόπιτα χωρίς φύλλο θα είναι τέλεια, μην την παραψήσετε! Όταν ροδίσει και ολόκληρη η επιφάνεια είναι σταθερή, είναι έτοιμη.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο σουσάμι ή μαυροκούκι στην κορυφή πριν το ψήσιμο, για έξτρα γεύση και εμφάνιση.

Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα λίγη ρίγανη ή δυόσμο.

H Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 30-23 εκ.
2 κεσεδάκια γιαούρτι (2 Χ 200 γρ.)
5 αυγά μεγάλα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πηρούνι
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
150 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
30 γρ. καλαμποκάλευρο 
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) ή πάπρικα
Για το ταψί
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
5-6 κ.σ. bake rolls με ντομάτα και ελιά ψιλοθρυμματισμένα  (σαν φρυγανιά)
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. σουσάμι
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο το ταψί και το πασπαλίζουμε με τα ψιλοθρυμματισμένα bake rolls.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα για να μην λιώσει εντελώς το τυρί.
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε τη φαρίνα και το καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα που το αδειάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτα μας και να αποκτήσει μια χρυσόξανθη κρούστα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν να σερβίρουμε!
Tante Kiki