Η Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο και νόστιμο αποτέλεσμα. Είναι ιδανική για να την πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στο σχολείο, ή για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πραγματική σωτηρία για εμένα, γιατί δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με το φύλλο και είναι πάντα πεντανόστιμη.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. (240 γρ.)
2 φρέσκα αυγά
400 γρ. φέτα
1 φλυτζάνι λάδι(160 γρ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι Νερό
1 κ.σ. baking powder
Σουσάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μέσα σε μια λεκάνη το γιαούρτι,τα αυγά,το αλάτι,το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το baking powder σιγά σιγά στο μείγμα φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά.
Αν το μείγμα βγει λιγάκι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί (κουζίνας)το μείγμα, φροντίζοντας να το στρώσουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου,στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Για vegetarians και όχι μόνο: Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όσους ακολουθούν vegetarian διατροφή. Αν θέλετε να μειώσετε τους υδατάνθρακες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι χωρίς γλουτένη.
- Ποικιλία στη γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα άλλα υλικά όπως ψιλοκομμένη πιπεριά, ελιές ή φρέσκα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή μαϊντανό, για έξτρα γεύση.
- Η υφή: Αν θέλετε πιο αφράτη υφή, μπορείτε να χτυπήσετε τα ασπράδια ξεχωριστά σε μαρέγκα και να τα ενσωματώσετε στο τέλος απαλά.
- Το ψήσιμο: Ψήστε την τυρόπιτα στη μέση του φούρνου για να ψηθεί ομοιόμορφα και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω και από κάτω.
Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη











