To Κέικ σαν Μάρμαρο

 

ΥΛΙΚΑ :
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/3 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη το οποίο αναμειγνύεται με 4 κουταλιές ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, ρίξτε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κρατήστε κατά μέρος.
Σε ένα διαφορετικό μπολ, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να γίνει πιο ανοιχτόχρωμο. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο, περίπου 4 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά ένα – ένα κάθε φορά. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα αυγό, χτυπήστε για τρία λεπτά.
Προσθέστε το μισό αλεύρι στο μίγμα του βουτύρου και της ζάχαρης και χτυπήστε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να τα συνδυάσετε.

Προσθέστε όλο το γάλα και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και κτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν. Το μίγμα πρέπει να φαίνεται μεταξωτό αλλά λίγο παχύ.
Πάρτε περίπου το μισό του μίγματος και ανακατέψτε με το μίγμα σοκολάτας και ζεστού νερού.
Στην φόρμα βάλτε μια κουταλιά άσπρου μίγματος και δίπλα της μια σοκολάτα και ξανά το ίδιο, μια κουταλιά άσπρη και δίπλα μια σοκολάτα. Για το δεύτερο στρώμα, πάνω από κάθε άσπρη κουταλιά τοποθετήστε μια σκούρα και συνεχίζετε με αυτό τον τρόπο.
Στο τέλος, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου, κάντε ένα σχήμα U ή S.
Τοποθετήστε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ.
Πριν τα βγάλετε από την φόρμα, περιμένετε για 10 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Καλή επιτυχία!!

munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΣολωμός με Πράσο και Πατάτες
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιο, Αφράτο Γλυκάκι