Χοιρινό με φρέσκο λάχανο και ντομάτα

Υλικά:

600 χοιρινό μπούτι
1 τεμάχιο. μικρό λάχανο
300 γρ ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 τεμ. καρότα
1 ματσάκι μαϊντανός 100 ml. λάδι
1 κουτ.γλ πάπρικα
1 κουτ.γλ ζάχαρη
πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Το κρέας κόβεται σε κύβους και σοτάρετε καλα στο λάδι.
2. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα και το λάχανο.
3. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί.
4. Προσθέστε πάπρικα, μαύρο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
5. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πουρέ ντομάτας (χυμό).
6. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε 250 ml νερό.
7. Αφήνεται να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
8. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
9. Τέλος, το πιάτο πασπαλίζεται με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημείωση: Το φαγητό μπορει να παρασκευαστεί και σε χύτρα ταχύτητας οποτε μαγειρεύεται για περίπου 30-40 λεπτά μετα το γύρισμα της βαλβίδας

Milena Bagaliyska