Η Ανάποδη Μηλόπιτα της κας Ειρηνη Βολοσυρακη Μπελαδακη είναι η νέα συνταγή που πέτυχα στο ίντερνετ και έτρεξα αμέσως να φτιάξω στην κουζίνα μου, επειδή η εικόνα της καραμελωμένης επιφάνειας και των ζουμερών μήλων με τράβηξε αμέσως, άρα είναι ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που συνδυάζει τέλεια την πλούσια γεύση της καραμέλας με τα αρώματα της κανέλας και του γαρίφαλου, λοιπόν σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ανάποδη Μηλόπιτα
Φτιάξτε την πιο εντυπωσιακή Ανάποδη Μηλόπιτα με πλούσια καραμέλα, καρύδια και ζουμερά μήλα. Μία εύκολη και αρωματική συνταγή για το τραπέζι σας!
Ingredients
Για την καραμέλα και τα μήλα (Η φλιτζάνα 200 ml):
- Ζάχαρη - 1 φλιτζάνι
- Κρέμα γάλακτος χλιαρή - 1 φλιτζάνι
- Βούτυρο - 30 γρ.
- Καρύδια - 1 χούφτα (προαιρετικά)
- Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια - 4 τεμάχια
Για το κέικ (Η φλιτζάνα 200 ml):
- Ζάχαρη - 1/2 φλιτζάνι
- Αυγά - 2 τεμάχια
- Ηλιέλαιο - 1/2 φλιτζάνι
- Γάλα - 1/2 φλιτζάνι
- Φαρίνα (Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) - 1 φλιτζάνι
- Κανέλα - 1 κ.γ.
- Γαρίφαλλο - 1/2 κ.γ.
Instructions
Αρχικά, ετοιμάζω την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω τη ζάχαρη να λιώσει μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα – προσέχω να μην γίνει πολύ σκούρα για να μη μαυρίσει και πικρίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνω την χλιαρή κρέμα γάλακτος με μεγάλη προσοχή, επειδή η καραμέλα θα πιτσιλίσει. Ανακατεύω καλά και κατεβάζω από τη φωτιά.
Τώρα, ρίχνω το βούτυρο στην καραμέλα, ανακατεύω μέχρι να λιώσει και αφήνω το μείγμα στην άκρη. Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω και τα καρύδια σε αυτό το σημείο.
Έπειτα, έχω ήδη καθαρίσει τα μήλα μου και τα έχω κόψει σε κυβάκια. Τα βάζω σε ένα ταψάκι στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνω το μίξερ και χτυπάω καλά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Συνεχίζω προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ (ηλιέλαιο, γάλα, φαρίνα, κανέλα, γαρίφαλλο) και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Παίρνω το ταψάκι με τα μήλα και ρίχνω την καραμέλα από πάνω τους, ώστε να πάει παντού. Στη συνέχεια, ρίχνω ομοιόμορφα το μείγμα του κέικ.
Τέλος, βάζω την Ανάποδη Μηλόπιτα στο φούρνο και ψήνω στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 35-40 λεπτά. Για να σιγουρευτώ ότι είναι έτοιμη, καρφώνω ένα μαχαίρι και αν βγαίνει στεγνό, τότε είναι εντάξει. Αφήνω να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζω προσεκτικά σε μια πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς, ρίχνω λίγη άχνη ζάχαρη για το τελείωμα.
Η Συνταγή είναι από την ομάδα "Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes"
Tips για την Ανάποδη Μηλόπιτα
-
- Καραμέλα: Προσοχή στο λιώσιμο της ζάχαρης. Αν γίνει πολύ σκούρα, θα πικρίσει το γλυκό.
- Κρέμα: Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι χλιαρή για να μην κάνει απότομο σοκ θερμοκρασίας στην καραμέλα και σβολιάσει.
- Ψήσιμο: Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου πριν περάσουν τα 30 λεπτά, επειδή το κέικ μπορεί να κάτσει.
- Αναποδογύρισμα: Αναποδογυρίστε τη μηλόπιτα ενώ είναι ακόμα χλιαρή, γιατί αλλιώς η καραμέλα θα κρυώσει και θα κολλήσει.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:











